求15-20K LIST

主要用係打機方面

間唔使玩下大作 不過最主要我好多時都雙開 例如 我玩緊LoL 時都會開住個 模擬器BlueStacks 玩轉珠咁

所以想係哩方面黎大汁

而家用
i7 4770K
Z87 PRo
GTx970Sli
16g ram
雙開既情況下都會lag 所以想大汁一下

你想$1500-$2000定$15000-$20000啊
你依家係千五至兩萬 個range好大喎

當然首先要賣左你兩張970 換張980Ti ...
Yaviky 發表於 2016-1-2 15:52

唔好意思打多左個點 改番了 我都係諗住換980Ti 不過其他可以點汁

回覆 1# ioaoav

http://bbs.mofang.com.tw/thread-412-1-1.html
你試下呢個, 本身佢set死左用768 RAM
好多人加返大左就冇咁LAG

回覆  ioaoav

你試下呢個, 本身佢set死左用768 RAM
好多人加返大左就冇咁LAG ...
超仔哥 發表於 2016-1-2 16:46

試左 就咁玩其實唔怕 不過我好多時鐘意玩住其他game再玩佢就出事

回覆 1# ioaoav

Intel Haswell-E Core i7-5930K (3.5GHz,15M Cache,LGA 2011-3) CPU BOX 盒裝 w/o Fan        HK$ 4496       

ASUS 華碩 SABERTOOTH X99 X99,DDR4,LGA 2011-3,USB3.1,SATA3 6Gb/s ATX M/B        HK$ 2830       

G.SKILL Ripjaws 4 Series F4-2400C15Q-16GRR DDR4 2400MHz 16GB Kit (4x4GB) 連紅色散熱片        HK$ 1010       

Samsung 950 Pro M.2 2280 MZ-V5P256BW 256GB PCIe 3.0 x4 NVMe 1.1 SSD 固態硬碟        HK$ 1580       

GIGABYTE技嘉 GV-N98TG1 GAMING-6GD GTX980Ti 6GB GDDR5 顯示卡        HK$ 5290        x 2

總數:        HK$ 20496

SSD用NVME既950PRO應該有唔少提升, 加多兩張980ti G1 同埋六核5930K 4通道DDR4, 應該快舊機唔少
當然我都覺得你舊機已經夠快, 會唔會係其他問題?本身BlueStacks寫得唔好?? 都係果句 有錢就升盡佢

cpu cooler唔包, 火牛機箱果D唔知你會唔會用返

SSD有冇 一般HDD Run得多嘢係慢D
Yaviky 發表於 2016-1-2 17:00

有 不過都係3年前128G果D版本 名唔太記得

樓主睇埋E個先
如果可以嘅盡量用多半年先好升級
到時N卡又再升(1XXX) ...
Yaviky 發表於 2016-1-2 17:21

其實我已經改左放4G 比佢 但係雙開黎玩就會lag