平平地又夠静既機箱又咩推介?

平平地又夠静既機箱又咩推介?
要一般大箱,唔好比超大箱我。唔該

放依d野
GTX 970,
1x SSD 120GB,
1x sata
cpu:  Intel Core i7-6700K $2628
mb:  ASUS Z170 PRO GAMING $1440
ram: Kingston HyperX Fury DDR4-2400MHz 16GB Kit (2x8GB) HX424C15FBK2/16  $670
牛: FSP RAIDER 750 $560
heatsink: Noctua NH-D9L $410 (唔知socket 1151 用唔用到= =?)

回覆 1# chris1a2b3c
CoolerMaster Silencio 352

八卦問一句,機箱同靜有咩關係?

pp1c33 發表於 2016-4-3 13:13

機箱INSIDE有FAN

pp1c33 發表於 2016-4-3 13:13

有d機箱有隔音綿架嘛
但樓主又要平又要靜就真係幾難搵target

回覆  chris1a2b3c
CoolerMaster Silencio 352
andykmccc 發表於 2016-4-3 13:09

幾好WOR  但唔知個fan 用耐左易唔易噪?
   唔該晒

通常唔係自己買靜音扇

幾好WOR  但唔知個fan 用耐左易唔易噪?
   唔該晒
chris1a2b3c 發表於 2016-4-3 13:57

呢個係細箱...
要用細板

大板個箱要用452
不過底部火牛位Filter唔係易拆式
箱係靜, 只係有典型入塵Bug, 你唔好預佢防塵做得好就得
500幾蚊算係咁

如唔係積塵好勁, 唔洗太擔心用耐左會嘈個問題
建議上多1把係前面
- Geild Silent 14 1000RPM $50 x1

通常唔係自己買靜音扇?
pp1c33 發表於 2016-4-3 13:57

唔打算換左原本個fan

呢個係細箱...
要用細板

大板個箱要用452
不過底部火牛位Filter唔係易拆式
箱係靜, 只係有典型入 ...
Euterpe 發表於 2016-4-3 14:29

sor 我眼殘