急!唔太打機求耐用呢個組合可以嗎?

Microsoft Windows 10 Home 64Bit (OEM)

Cooler Master GXII PRO 450W

COOLER MASTER RC-550-KKN1 Silencio 550 前置(USB3.0) (全黑色)

Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2A2400C14R DDR4 2400MHz 16GB Kit (2x8GB) 連紅色散熱

WD RE (SATA) WD2004FBYZ 2TB SATA3 6Gb/s /128MB HDD (7x24 企業版)

INTEL I5-6500 4 CORE 4 THREAD 3.20G 6M LGA1151

ASUS 華碩 H170-PRO H170,DDR4,LGA 1151,USB Type-C,SATA3 6Gb/s ATX M/B

DELL 24" UltraSharp U2414H LED Monitor

LG 24X DVD-RW $140

唔太打機即係會玩咩Game?
如果係文書機用i3+h110就夠

Sim 個d lol, haha

但長時間開的話散熱有需要嗎?

Sim 個d lol, haha

但長時間開的話散熱有需要嗎?
ayumihenry 發表於 2016-5-24 13:21

散熱方面唔需要另購, 用原廠就得
同埋加隻SSD啦

散熱方面唔需要另購, 用原廠就得
同埋加隻SSD啦
pk9856123 發表於 2016-5-24 18:20

原廠即係主機板個D?

原廠即係主機板個D?
ayumihenry 發表於 2016-5-24 19:52

唔係, 我意思係你個CPU唔需要另外買個散熱風扇
本身你買粒U果陣已經有埋原廠風扇送比你, 用果個就得

唔係, 我意思係你個CPU唔需要另外買個散熱風扇
本身你買粒U果陣已經有埋原廠風扇送比你, 用果個就得 ...
pk9856123 發表於 2016-5-24 20:55

明白,CPU個個夠用?

ram買單條8GB會好d,遲下升級都方便d
底板用番b150/h110可以再省返2-300
另用原廠散熱即可,無需212x

ram買單條8GB會好d,遲下升級都方便d
底板用番b150/h110可以再省返2-300
另用原廠散熱即可,無需212x ...
5x餅2x魚 發表於 2016-5-24 22:36

我想問下呢條ram ok Ma?

Corsair Vengeance LPX CMK8GX4M2A2800C16R DDR4 2800MHz 8GB Kit 我想問下呢條ram ok Ma?