幫朋友問廠機電腦FOR ADOBE PS, LR, ILLUSTRATOR

想問各位師兄, 如果要幫朋友買廠機, 有無推介係FOR  ADOBE PS, LR, ILLUSTRATOR
最好買完之後可以後加SSD
BUDGET 大概5~6K
岩岩睇到DELL 呢款, 麻煩俾D 意見
http://www.dell.com/hk/p/inspiro ... spiron-3650-desktop

THANKS!!!

回覆 1# crazyboy569

爆少少OK??
i7-6700 ,16GB ram , 256 gb ssd, gt730唔洗煩
http://www.price.com.hk/product.php?p=228153

平D可以買呢部
I5-6400, 8gb ram, 256 gb ssd, gt720
http://www.price.com.hk/product.php?p=227508

不過保養方面應該dell比較好,你果部廠機黎講性價比唔差

樓主果部OK。可以考慮平$400用Intel HD 530果部。獨顯對Photoshop、Lightroom無咩幫助(再者GT730遊戲性能只係比HD 530好少少)。

MANY THANKS!!
聽日打上DELL SALES 問下價, 順便睇下加埋SSD 幾錢

回覆  crazyboy569

爆少少OK??
i7-6700 ,16GB ram , 256 gb ssd, gt730唔洗煩

平D可以買呢部
I5-640 ...
超仔哥 發表於 2016-6-6 00:15

我朋友對電腦真係零知識, 所以都係保養好D 穩陣
N 年前用過ACER 電話, QC 真係麻麻, 對佢有少少戒心
ANYWAY, THANKS!!

MANY THANKS!!
聽日打上DELL SALES 問下價, 順便睇下加埋SSD 幾錢
crazyboy569 發表於 2016-6-6 02:27

inspiron 3650 sales多數會話你聽無得加ssd.
佢地會叫你買optiplex.

我啱啱買咗vostro 3650.
其實兩部機 機箱一樣。 係加多SSD, 我成功加到.
要自己買個架.  around $80.

inspiron 3650 sales多數會話你聽無得加ssd.
佢地會叫你買optiplex.

我啱啱買咗vostro 3650.
其實兩部 ...
AnT_727 發表於 2016-6-6 16:57

THANKS 師兄, 今日我都打上去問左SALES, 佢都叫我買 OPTIPLEX, QUOTE左個 $5000 LIST:
1. I5-6500
2. 8GRAM DDR3
3. 256 SSD
4. 500G 2.5" HDD
5. WIN 10 HOME

最奇怪一定要2.5" HDD, 唔可以3.5"

ANYWAY, 我都係盡可能一次過DELL 砌, 因為一次過由DELL 做SUPPORT, 費時中間有事又話我自己加既野出問題

THANKS 師兄, 今日我都打上去問左SALES, 佢都叫我買 OPTIPLEX, QUOTE左個 $5000 LIST:
1. I5-6500
2. ...
crazyboy569 發表於 2016-6-6 22:59

加 HK$199升級至 3 年有限硬體保固,遠端診斷後到府服務
加左到 3 年保未~~

回覆 7# crazyboy569

因為佢將原先個3.5" 攞咗出嚟換咗兩個2.5"落去。
佢quote你5000。其實唔抵.

我vostro 3650 $4700.
自己加條8gb ram $235
再加多個ssd $660

都係$5600...hdd又多D位。
又多張graphic card.

回覆  crazyboy569

因為佢將原先個3.5" 攞咗出嚟換咗兩個2.5"落去。
佢quote你5000。其實唔抵.

...
AnT_727 發表於 2016-6-7 02:40

自己換肯定抵D,但樓主幫朋友買機,自己上身就唔係幾好(除非真係好好朋友)