6000左右打機同繪圖LIST

6000元可以全新LIST OR 加埋下面D舊配件
如果賣左下面部舊機加錢砌過部會唔會好D?
THX

舊機↓
Intel Core i5-2500K
H67M-GE
DDR3 4GB 1333MHZ X 2
N570GTX TWIN FROZR III POWER EDITION/OC
SSD 120GB X2
HD 500GB

6000元可以全新LIST OR 加埋下面D舊配件
如果賣左下面部舊機加錢砌過部會唔會好D?
...
t47016l 發表於 2016-6-6 18:33

加多2條8GB.姐係 4X2+8X2=24GB OR 8X4 = 32GB
之後買張 1070/ RX480 (但2張都未出)

可以加多隻SSD 240GB會比120GB 快

好過你6000全新砌過

i5-2500K都唔差,I5轉I5 連板都冇左2K幾.
轉I7 就3K幾...
所以 D錢留番買卡好過

加多2條8GB.姐係 4X2+8X2=24GB OR 8X4 = 32GB
之後買張 1070/ RX480 (但2張都未出)

可以加多隻SSD  ...
jack0608hk 發表於 2016-6-6 18:39

THX
你意思我部舊電腦換你上面2張1070 / RX480 display + ram + ssd 就得嗎?

THX
你意思我部舊電腦換你上面2張1070 / RX480 display + ram + ssd 就得嗎?
t47016l 發表於 2016-6-6 20:14

打機就點都係換卡先嫁啦,2500k,打機仲好夠用。但對繪圖就冇咩幫助

繪圖就要多ram,個人 平時開ai,ps,indd,flash, 16gb ram 都用左7,8成。

轉片,wm,就要換cpu,

Ssd 如果仲有位,咪唔好加住,

打機就點都係換卡先嫁啦,2500k,打機仲好夠用。但對繪圖就冇咩幫助

繪圖就要多ram,個人 平時開ai,p ...
jack0608hk 發表於 2016-6-6 22:15

我3D MAX CAD AI PS 都會用
我用6000蚊 夠唔夠買1070 + 8G RAM X 2?
仲有個火牛550W 洗唔洗換?
THX

我3D MAX CAD AI PS 都會用
我用6000蚊 夠唔夠買1070 + 8G RAM X 2?
仲有個火牛550W 洗唔洗換?
THX ...
t47016l 發表於 2016-6-7 09:54

夠就夠既,
而家你用3Ds MAX慢唔慢??
3ds max 渲染 好食 CPU 嫁WO....