電腦升級問題

咁多位師兄我想問下我而家用緊部PC DISPLAY CARD & RAM 仲有無升級空間呢?
平都係打機多(DIVISION,WITCHER,GTA,FALLOUT)
THANKS.

CPU: I5 3450 3.1G
MB: MSI ZH77-G43 1155
RAM: SAMSUNG 4G DDR3 1333 RAM X 2
POWER: ANTEC NEO-ECO 520W
DISPLAY: ATI HD 7850 PCIE 3.0 2G D5

budget? 有錢一定有升級空間

當然有
ram照加ddr3
顯卡照換,最新一代都得

budget? 有錢一定有升級空間
andykmccc 發表於 2016-6-16 17:14

你說得對 如果拿2-3K 去UPGRADE 部機還值不值?

回覆 4# lunlunlun

2-3k就換rx 480 +ssd(如果無)

當然有
ram照加ddr3
顯卡照換,最新一代都得
canada999hk 發表於 2016-6-16 17:15

RAM 的話應加番DDR3 8G 變16GB 好定係升級去DDR 4會更好?
如果換新DISPLAY CARD RX480 GT970個D 我CPU,MB同火牛係咪都可以SUPPORT到?
  THANKS BROTHER

回覆  lunlunlun

2-3k就換rx 480 +ssd(如果無)
andykmccc 發表於 2016-6-16 17:43

睇來RX480都係有限資金既最好選擇,不個一出應會斷哂貨
THANKS BROTHER

RAM 的話應加番DDR3 8G 變16GB 好定係升級去DDR 4會更好?
如果換新DISPLAY CARD RX480 GT970個D 我CPU,M ...
lunlunlun 發表於 2016-6-16 17:44

唔換板點換ddr4啊....直接升16gb ok啦
你套野可以support rx480/gtx970,而家睇黎當然要等rx480啦
7850忍多幾個月啦

好,忍多個幾月升左佢去RX480先

回覆 7# lunlunlun
rx 480一出 應該會KO哂依家3-4K樓下既卡