換底板一問

懷疑底板出問題 想換塊板睇睇 第一次換不太了解

現時用  gigabyte H77M-D3H
有沒有介妱?
價錢1000樓下 因為本身配置舊 幾年前 不用太貴

Cup是i5-3330
顯卡750ti oc

懷疑底板出問題 想換塊板睇睇 第一次換不太了解

現時用  gigabyte H77M-D3H
有沒有介妱?
價錢1000樓下 因 ...
人之初 發表於 2016-7-3 03:58

想換ATX定用番mATX

回覆 3# 星星together

大板和細板的意思嗎?

如果是的話 應該換返細板

回覆  星星together

大板和細板的意思嗎?

如果是的話 應該換返細板
人之初 發表於 2016-7-3 23:24

大即atx, 細就m-atx

來自中央田
Asus H61M-F, H61, MATX, LGA1155, 2*DDR3, Graphic by CPU       
$385
Asus H61M-K, H61, MATX, LGA1155, 2*DDR3, Graphic by CPU       
$385

來自海鮮坊
ASUS 華碩 B75M-PLUS B75,DDR3,LGA 1155,HDMI,USB3.0,SATA3 6Gb/s,M.ATX M/B       
HK$ 530

prefer b75m-plus
b75有原生sata 3, usb3, pci-e v3 support...

回覆 5# tatgor

買錯

如果我想換cpu. 有咩要注意

回覆  tatgor

買錯

人之初 發表於 2016-7-4 12:44

要啱返塊版針腳...

回覆  tatgor

買錯

人之初 發表於 2016-7-4 12:44

直接換晒板U ram

回覆 7# tatgor

MSI B150M BAZOOKA
ASUS B150M-A
哪個好?

回覆 8# Savoy0904

ASUS B150M-A   VS    MSI B150M BAZOOKA  哪個好?

如果要換上面其中一個
一定要DDR4的RAM卡 同 六代CPU?