我想用6700K砌台電腦 只差底板唔知用邊槐好

新手砌機 好多野唔明  求指教
我想用I7 6700K  和GTX1070顯卡  砌台電腦      (我有做過功課 但花多眼亂都唔知用邊槐底板好)
我想要槐  就算我日後升級CPU  都可以用得番的底板   只換U不換板   
有人介紹用B150果D 就OK   (B150都好多槐汗....到底要用邊槐...)
我想要性能/功能多  如以下呢D
電源供應  唔好太食電/可以控制底板電量  (如果做唔到可以無視呢條)
我玩ONLINE GAME多   網路最少要支援500M網速/可以控制網速 (如果做唔可以控制網速 那要支援到500M  就OK)

(技嘉DualBIOS™技術會內建包括"主BIOS"和"備用BIOS"兩顆實體晶片,讓使用者遠離病毒入侵、硬體毀損、超頻設置錯誤或BIOS更新過程中電源故障所造成BIOS毀損。)
    ↑
呢個功能 其他底板有沒?因為我成日下載野 GAME 動漫 音樂 圖片  結果成日中毒   差不多2個月  會洗一次機OTZ

顯卡位支援到GTX970以上就OK
音效   儲存介面  我冇咩要求  

可不可以介紹
不超頻的單顯卡和雙顯卡底板  
超頻的單顯卡和雙顯卡底板
以上4種組合的底板比我
抱歉大大 因為我都未諗到用唔用超頻好>_<

價錢方面    只要不太貴就可以  1千樓下  但如果功能/性能方面真係值過千以上我會考慮一下  

因為我好少換機  我之前3台電腦都用了5年以上  就算要換  都係因為太舊 玩唔到新GAME  入面完全冇壞

廠機

Budget?

Budget?
PX8584 發表於 2016-8-19 15:56

1千樓下  

但如果功能/性能方面真係值過千以上我會考慮一下   

看性能為先

1千定1萬 6700k喎你係講只買底板?

回覆 1# kartik527

CPU 腳座壽命長D?
skylake  Kaby Lake冇了
建議你吾好買电腦了

k版唔用z版有小小浪費

回覆  kartik527

CPU 腳座壽命長D?
skylake  Kaby Lake冇了
建議你吾好買电腦了 ...
sks1012 發表於 2016-8-19 22:58

點Q知  睇番佢D介紹話會耐用D   冇未冇
識就唔洗係到問啦

k版唔用z版有小小浪費
www00321 發表於 2016-8-20 00:00

那用番B 同 H 果D?  但要邊槐?

回覆 8# kartik527

點Q知你用1070定1060
我想用I7 6700K  和GTX1070顯卡  砌台電腦     
新手求教 我想買張1060 點樣睇邊D顯示卡好D?
知就唔洗係到問啦