升級電腦(主要顯示卡),求幫忙俾意見

現有
CPU :  Intel CORE I5-6400 (2.7G, 6M Cache, HD Graphic 530) Skylake (新加)
MB :   AsRpck B150M-HDS (新加)
RAM: Kingston DDR4 2133MHz 8GB (1x8GB) Ram (新加)
DISPLAY : 內顯 HD 530
HDD : Seagate 1 TB (舊)
SSD: Intel® SSD 535 Series (120GB, 2.5in SATA 6Gb/s, 16nm, MLC) (新加)
PS :   CORSAIR CX series CX500 80 PLUS BRONZE Active PFC ATX12V & EPS12V Power Supply(舊)

一個月之前部機壞左,拎左去整,個個人就幫我換左以上既CPU底板同加左個SSD,原本張display HD 6850 佢話壞左用唔返.
咁由於之前budget 所限,我就無換display 卡,用住內顯先.

想問下如果嚟緊換display 卡既話,1500 budget 到夠唔夠?邊張最好?
平時玩開lol, 但嚟緊都想玩下D 大作 eg. overwatch, BF1.

另外我個火牛又洗唔洗換呢?因為之前個人話最好換埋個火牛,唔係部機好易壞.

回覆 1# tererncehei

你粒u玩bf1有難度
佢收左你幾多錢
顯卡到
D game玩到1500夠
中效2000-3000
高效-特高3000~
via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 - iPhone

回覆 2# tsoikahei

21xx 到,我一開始對粒U同塊板都有疑問,不過佢話6400 同6500 雖然數字上有差別,但其實用落無乜分別,用嚟跑分先有分別.

回覆  tsoikahei

21xx 到,我一開始對粒U同塊板都有疑問,不過佢話6400 同6500 雖然數字上有差別,但其實 ...
tererncehei 發表於 2016-9-7 17:32

21xx 淨u?
定係mb cpu?
你可以買rx460。

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 - iPhone

回覆 4# tsoikahei

CPU+MB+RAM

rx 460有冇話邊隻好?

回覆  tsoikahei

CPU+MB+RAM

rx 460有冇話邊隻好?
tererncehei 發表於 2016-9-7 18:03

咁差唔多
Rx460你可以去顯卡區睇下師兄開箱討論post。
如果你唔趕住用,建議儲下錢換張好d顯卡。

MSI 微星 RX470 GAMING X 4GB GDDR5 顯示卡(DI-RX470X4) $1580

回覆 6# tsoikahei

儲到幾多換邊張好?

回覆 7# PX8584

N卡呢個價位係咪唔抵玩?

回覆  tererncehei

你粒u玩bf1有難度  
佢收左你幾多錢
顯卡到
D game玩到1500夠
中效200 ...
tsoikahei 發表於 2016-9-7 17:27

呢粒u玩bf1有難度??有冇source