幫幫手比下意見 謝謝

CPU:Intel 4 Cores 4 Threads Core i5-6500
主機板:ASUS 華碩 B150M-A/M.2 B150,DDR4,LGA 1151
機箱:COOLER MASTER N200
火牛:ANTEC HCG620M High  (其實想用500W夠嗎?)
SSD:Plextor 256GB PX-256M7VC M7V
HDD:Toshiba DT01ACA300 3TB

RAM:DDR4 4GB X 4 己有
(是否任何DDR4,可用在任何支援DDR4主機板?因為無做功課好耐,以前記得撞過電壓要囉去代理換)

顯示卡:GTX970已有
DVD-ROM:已有

THX

可以上I5 6600 如果唔用M2 SSD 冇必要用有M2既板
DDR4 電壓1.2V 頻率2133起步
DDR4 2400或以上既RAM用係DDR4 2133 既底板係冇問題
RAM會以2133運行

可以上I5 6600 如果唔用M2 SSD 冇必要用有M2既板
DDR4 電壓1.2V 頻率2133起步
DDR4 2400或以上既RAM用係D ...
hpkill 發表於 2016-10-4 12:06

Thx
如果差不多價錢,而選用asus,有可以推薦的主機板嗎?

回覆 3# 賣火柴的小男孩

如果鍾情ASUS 就冇其他選擇

睇你想唔想換個好D嘅機箱
450w其實都夠推i5 6500+GTX 970
如果求個安心就550w已經好夠
ANTEC NE550C-BR NeoEco2 550W 80Plus Bronze 火牛        HK$ 549

睇你想唔想換個好D嘅機箱
450w其實都夠推i5 6500+GTX 970
如果求個安心就550w已經好夠
ANTEC NE550C-BR Neo ...
pk9856123 發表於 2016-10-4 18:26

有咩機箱介紹,女仔用的!
謝謝!

有咩機箱介紹,女仔用的!
謝謝!
賣火柴的小男孩 發表於 2016-10-4 19:54

好難知道女仔鐘意咩類型機箱
不過比我嘅話我會
Sharkoon BW9000-W(White) 白色USB3.0 Tower Case        HK$ 490
再加rgb機箱風扇

好難知道女仔鐘意咩類型機箱
不過比我嘅話我會
Sharkoon BW9000-W(White) 白色USB3.0 Tower Case        HK$  ...
pk9856123 發表於 2016-10-4 20:56

THX
但她想要細箱
有冇MATX箱介紹

THX
但她想要細箱
有冇MATX箱介紹
賣火柴的小男孩 發表於 2016-10-5 02:18

Jonsbo 喬思伯 C3-SLW Micro ITX Case 銀色 (透明側板)        HK$ 480
不過只可以裝一把120mm機箱風扇

我想問花多幾百買有USB3.1的主機板值唔值得?
唔該晒各位,我已向她推薦了你們提供的機箱,她竟然答我,只需要有前置USB,和不要漏電...
她主要用來,PS,LR...玩模擬城市...

唔該晒!