我有需要換新notebook嗎

我在07年中買了一台Dell 1501(AMD雙核TK-53,2G)notebook
到了舊年12月我的desktop升級左成四核、2G Ram和1GB 8800GT display card

唔知道咁的情況下我需要換新notebook嗎
我想換部有9600gt/gs display的notebook

我都想有部4870既NOTRBOOK
但係無錢  你有錢又想要既咪買囉
唔洗問有無需要  鬼知你對NOTEBOOK既需求如何姐

你自已都講到明想換新notebook

你咁問究竟想大家點答好呢?

原帖由 tamalemon 於 2009-3-8 01:38 發表
你自已都講到明想換新notebook

你咁問究竟想大家點答好呢?

我只想知道我咁換notebook會否浪費我果部桌機

你部桌機唔錯la,
洗咩換姐...

原帖由 970055 於 2009-3-8 19:35 發表

我只想知道我咁換notebook會否浪費我果部桌機

看你怎用罷了
個人認為換部有9600gt/gs display的notebook.....
如用來打機實熱到跳舞...不如用反桌機
So,如果我係你,實吾換NB.....

nb有佐display 真係會報到飛起.....你想打機  用返dt.....
同埋dell仔係唔係2年保? 過佐先換最抵

我覺得唔好禁浪費~桌面電腦在家用好夠~你手提電腦不如用到壞先換啦~或者買多部netbook重好

由頭到尾都唔知樓主想點
佢係唔係用notebook諗往代替佢部desktop
係既話, 我諗個個epc既師兄都會叫你唔好換
如果有第二d用途既話, 例如出街打機
咁你就自己諗喇

應該問: '你有足夠金錢嗎'? 有多餘錢又想買, 沒買囉. 有人仲用緊 P3/P4機, 有人永遠緊貼市場.
depends on your own need la...

原帖由 970055 於 2009-3-8 01:24 發表
我在07年中買了一台Dell 1501(AMD雙核TK-53,2G)notebook
到了舊年12月我的desktop升級左成四核、2G Ram和1GB 8800GT display card

唔知道咁的情況下我需要換新notebook嗎
我想換部有9600gt/gs display的notebook