呢到有沒人玩tablet架!

呢到有沒人玩tablet架!

自己個部tablet

http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1288692

我有一部 Samsung Q1做後備

我都諗緊買邊部﹐而家心目中有
LENOVO X200T 同埋 FUJITSU T2020﹐
諗住買今年既大學NOTEBOOK﹐
兩部都差唔多價﹐ 大約$11000﹐
有用過呢兩部機既朋友﹐可以介紹下麻﹖
我兩星期耐要決定買邊部﹐
麻煩晒!

俾Cash的話X200T唔使一萬

見部機好似好過隱甘, 但其實做咩有用

我兩年前買咗 City 的 ThinkPad X61T, 我阿哥上年買咗 Fujitsu 的一部 Thinkpad..

我部機就係因為係 Vista Home Premium... 勁慢... 有一次個 Monitor 死 Driver 經驗但救得返,再加上一次 crash 個 Network... 啫係 Wifi 同 LAN 線都用唔到... 再後要從裝 (又係 Driver 問題﹗)

我阿哥部 富記 Tablet,佢Down咗做 XP,比係 Vista 時快好多,但係成日出事 (咩問題我就唔知,但要比返富記修理。所以印象中,富記Tablet 唔係咁 Reliable.

ThinkPad 部除咗 Vista 慢之後... 基本上我覺得幾 OK. 以後應該會 Upgrade 做 Window 7

原帖由 register~ 於 2009-8-27 12:27 發表
見部機好似好過隱甘, 但其實做咩有用

個 Tablet mode, 我真係有係上當take notes 或者畫低啲野係個 Power Point 度﹗

原帖由 KKKK 於 2009-8-27 14:09 發表
我兩年前買咗 City 的 ThinkPad X61T, 我阿哥上年買咗 Fujitsu 的一部 Thinkpad..

我部機就係因為係 Vista Home Premium... 勁慢... 有一次個 Monitor 死 Driver 經驗但救得返,再加上一次 crash 個 Network... 啫係  ...

咩黎架

原帖由 Qookei 於 2009-8-27 14:15 發表

咩黎架

上年 PolyU 出的一部 Tablet... 唔記得咩形號喇﹗