純分享...SONY NW-15G & BENQ E2400HD 簡單開箱

第一次正式發帖 , 只求分享.......一早決定左買nw15,不过一直未有貨,sony機6000蚊有找都算係甘,重有MP3送,但係只可以選黑色同白色 15.5"mon上網同睇電影都睇得好舒服,用落部機唔算熱,都比較靜,機樣唔差,唔易痴到手指妏..由於我都幾大手汗下 ,對比起CS系噶鏡面設計真係幾好,如果唔作流動性用途.E部真係唔錯 ,不過E部已經係第二部,第一部翻家用左兩日發覺<Alt>粒制會彈出來,等我重裝哂D Software先發覺 又走多次去換機,但發覺到現在SONY D服務態度真係好好
另一購入.....BENQ E2400HD....原本一直用開個ACER'17,用左5年雖然未壞,但可始發覺唔多夠用,睇電影太細.連DVI都冇,見E家D mon又唔算太貴,雖然有部份人話BENQ差...不過都係買左,早兩日見到JUMBO个E2400HD賣到$1399,24吋mon有VGA DVI HDMI又係16:9FULL HD真係好低玩,不过上金雞倉貨果時見到D人張D mon就甘從貸假一个个高處墮下,真係寒一寒 好彩試哂0光0死點冇問題,不过頭兩日17轉24真係有D頭暈,玩左幾日用落D色唔差,感覺唔錯1399有D甘噶質素重想點,可能有人会話點解唔加多小小錢買個其它牌子好D呢,不过我覺得當你加多少少錢可以買個好D同時再加多少少又有個好D噶選擇,根本冇得追,不过E D野好主觀..有錢米買好D咯....講到E到先...歡迎一齊交流

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

多謝分享,部nw15要等幾耐先有.....

我都心郁郁想買部
nw15
樓主,請問好用嗎???(性能上)

又幾靚仔喎 !!

NW15幾有質感!
how much?

原帖由 cruyff 於 2009-9-1 18:56 發表
多謝分享,部nw15要等幾耐先有.....

在百記訂左三星期都未有,點知sony果度訂左一星期就call我話有....最後決定退訂上sony買機

原帖由 Mr.聰 於 2009-9-1 19:27 發表
我都心郁郁想買部
nw15
樓主,請問好用嗎???(性能上)

部機都ok重..如果你冇雖要成日帶出帶入的話,係個唔噶選擇

原帖由 天馬 於 2009-9-1 21:06 發表
NW15幾有質感!
how much?

$5980入 SONY跟一袋....個袋都OK..出面同入面都全黑色.....送埋$598 MP3 NWZ-W202 ...

我一向對日系機有偏見, 但呢部NW吾使6K真係超值, 仲要靚仔

原帖由 rockyw 於 2009-9-1 22:22 發表
我一向對日系機有偏見, 但呢部NW吾使6K真係超值, 仲要靚仔

唔知打機如何呢??