請求意見︰輕型 NOTEBOOK

目的單純用黎睇高清片
我睇過 NETBOOK D CONFIG 好似係會播唔到咁
MID PMP 果 D 更難

請問 NOTEBOOK 有咩選擇
要輕要平,睇高清片正常流暢
播唔到 1080 都可以但要順暢播到 720P
睇開 X264 H264 WMV MKV 等格式

希望有 1394A 插位

原帖由 雪使貓女管家 於 2009-9-8 21:55 發表
目的單純用黎睇高清片
我睇過 NETBOOK D CONFIG 好似係會播唔到咁
MID PMP 果 D 更難

請問 NOTEBOOK 有咩選擇
要輕要平,睇高清片正常流暢
播唔到 1080 都可以但要順暢播到 720P
睇開 X264 H264 WMV MKV 等格式

希望有 1394A 插位

你有幾多銀預算先?

SONY VAIO TT Series

原帖由 samsontung 於 2009-9-8 22:10 發表

你有幾多銀預算先?

我唔知應該要幾錢
請問呢類 NOTEBOOK 之中比較平既選擇係咩呢

只講錢.........
ACER新出AS1810TZ夠平夠輕

原帖由 雪使貓女管家 於 2009-9-9 00:06 發表

我唔知應該要幾錢
請問呢類 NOTEBOOK 之中比較平既選擇係咩呢

1810tz
5k

雖然個人感覺「雞力」浮誇兼價高,但整體而言,今水雞力的TT36算係咁,瓣瓣都有D,幾平均。

再要輕型些可諗諗「華柒」的1004DN,甚至「宮人舍」的SX3。

註:以上三飛皆有內置光碟機,啱嘴形,I like it!

原帖由 Tim_HK 於 2009-9-9 23:05 發表
雖然個人感覺「雞力」浮誇兼價高,但整體而言,今水雞力的TT36算係咁,瓣瓣都有D,幾平均。

再要輕型些可諗諗「華柒」的1004DN,甚至「宮人舍」的SX3。

註:以上三飛皆有內置光碟機,啱嘴形,I like it!

no hdmi

have money buy X200s
NO Money buy Acer AS1810Tz