X200 WWAN 問題

想買台x200,睇中左7458-ps9,但係點先可以知道佢係唔係wwan ready? 定係所有x200都係wwan ready,因唔想改野。

um.. 應該係要加 3G Module (Modem)

琴晚剛剛幫部 X200s (SL9400)
加左 F3507g
換埋 Intel 5300..

正.

原帖由 hugo2005 於 2009-9-10 10:32 發表
想買台x200,睇中左7458-ps9,但係點先可以知道佢係唔係wwan ready? 定係所有x200都係wwan ready,因唔想改野。

7458-PS9 is wwan ready

原帖由 Qookei 於 2009/9/10 13:01 發表

7458-PS9 is wwan ready

ready?? 即係唔洗加野??? 好似唔係喎...

原帖由 jycw 於 2009-9-10 14:27 發表

ready?? 即係唔洗加野??? 好似唔係喎...

wwan ready係除左3.5g mini pci-e modem外,其他野齊既意思

請問邊到check到佢ready定未ready?

原帖由 Qookei 於 2009/9/10 14:30 發表

wwan ready係除左3.5g mini pci-e modem外,其他野齊既意思

ic.. 即係要加 XD

首先要看看有沒有WWAN指示燈。
若果有的話,就代表有預留WWAN天線。只要買張卡就可裝了。
不過想問下,你o的張Ericson的3G卡係邊買同埋幾$$呢?

原帖由 rocketeer 於 2009/9/10 17:02 發表
首先要看看有沒有WWAN指示燈。
若果有的話,就代表有預留WWAN天線。只要買張卡就可裝了。
不過想問下,你o的張Ericson的3G卡係邊買同埋幾$$呢?

我想話.. 我果部都無 WWAN 指示燈, 不過機內都有1條 spare 天線...