想買有內置 3.5G hsdpa (或已經有 sim card 位的)的 NB,3lb 以下有那些選擇?

SONY VaioP 仔行貨無 hsdpa,而且 d sale 講明唔會入,Acer、Thinkpad 等等的可以改裝,但唔識焊,想買原裝 WWAN ready,請問有無現成?唔想用手指。

另外,想請教各位師兄,以下 sale 講的說話,有無老作?

「hsdpa 內置於 notebook 唔會收得好過 usb,就算你有雙天線都一樣.....」
「而家香港市面上賣緊的行貨筆電、netbook、都唔會有內置 hsdpa....」

我對這些說話好懷疑,想証實下,Thank you....

回覆 1# 的帖子

Thank 樓上師兄。

我就係奇怪,無奶油雙天線的 hsdpa 內置會收得差過手指,我好懷疑這個腦場 sale 老點......想清貨要做到咁無良!

BTW,請問 thinkpad X200s 係 WWAN ready 嗎?睇 maintinance manuel 係有 sim card slot 的,係的話我可以入手了,要我拆機裝天線 ok 但最怕焊 slot,謝謝。

X200/X200s (1280x800) ver.
& X200s (su3500) ver haven't天線

Dell E4300 & E4200, 都係1-1.5kg左右, 已經內置天線及Sim卡槽.......不過好Q貴

x301 囉, 不過大多要自己加咭

BenQ U121
11" 1366 X 768
Atom Z530 1.6G
內置天線及Sim卡槽 & Mini PCI-e 槽 X2
$3499 now 抵買

原帖由 jeffreywu 於 2010-1-10 17:31 發表
BenQ U121
11" 1366 X 768
Atom Z530 1.6G
內置天線及Sim卡槽 & Mini PCI-e 槽 X2
$3499 now 抵買

仲可以雙 drive 支援 32GB + 500GB 添,但唔知是甚麼介面?(紅色箭咀所示)

請問你部機係咪都係咁?已經有雙天線?

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Sony P仔無
Sony X118...最高配置唔係有埋咩?

原帖由 rabi 於 2010-1-11 00:39 發表

仲可以雙 drive 支援 32GB + 500GB 添,但唔知是甚麼介面?(紅色箭咀所示)

請問你部機係咪都係咁?已經有雙天線?

4X天線 for WWAN & WLAN
其中一個Mini PCI-E重可以加SSD