[操作疑難] 近來T61隻MON爆左..點樣可以CHECK到MON的FRU ?

想上網自己買隻黎換..

但部機暫時唔係手到.....有無人知除左UNPACK佢,  點樣可以CHECK到MON的FRU?

雖然部機個MON爆左..但仲開到..能REMOTE,,,怕關左機就開唔返.....

部機個TYPE 係 8889-A16

Download hardware maintenance menu自已睇

Download hardware maintenance menu自已睇
Ezra 發表於 2012-5-29 13:23

THX ...
http://tim.id.au/laptops/lenovo/thinkpad%20t61%20t61p%2014.1.pdf

搵到了是
42T0352

若果部機由新賣都無換過Mon
可以去下面網址入Model(8889)及SN
直情查到部機入面係用緊邊款

http://support.lenovo.com/en_US/ ... ts/partsLookup.page

wanna know wt is FRU  

wanna know wt is FRU
s0410607 發表於 2012-6-6 02:37

你當佢係Part No.咁上下
不過其實唔一定要岩FRU先用得, 排線&針腳定義相同就可以

你當佢係Part No.咁上下
不過其實唔一定要岩FRU先用得, 排線&針腳定義相同就可以 ...
KinChungE 發表於 2012-6-6 14:33

Lenovo機, 最好要跟FRU
否則, 有可能BIOS識唔到, 而用不到的

當然, MON我就唔知LU

回復 7# boysbehei

我知wifi card 佢有一個list of support 既fru .... 士旦一個都ok

mon 就聽過人定x220 本身唔係ips mon 但都訂個ips mon 回來 換都可以 ( 唔知係咪都係support 既fru 中啦 )

不過安全起見自己又唔熟我都係訂左個fru 一樣的換了 ... 已經成功!!!

回復  boysbehei

我知wifi card 佢有一個list of support 既fru .... 士旦一個都ok

mon 就聽過人定x22 ...
wlckenny 發表於 2012-6-6 15:39

Mon唔會
mini PCI-e先會
HDD就部份舊型號會, 近期型號notebook唔會