可玩設計軟件的notebook

想買可玩設計軟件的notebook,平面及少少3d.
請問有乜高性價比推介?順就ok ,thanks.

想買可玩設計軟件的notebook,平面及少少3d.
請問有乜高性價比推介?順就ok ,thanks. ...
On_fire 發表於 2012-7-22 11:14

好難平的....一講到3D就一定辰用到專業卡  香港選擇好少
thinkpad T430吧  $10000左右

好難平的....一講到3D就一定辰用到專業卡  香港選擇好少
thinkpad T430吧  $10000左右 ...
s04025 發表於 2012-7-22 14:55

Thanks a lot.

如果只係入門級的3D, 師兄覺得邊張卡先OK.
因為主要做平面多!

幾大都買部4核機,rend野始終靠cpu,acer有d七千左右,同埋解像度要高,768線會做死人

回復 4# killuakam

收到, thanks a lot.

回復  killuakam

收到, thanks a lot.
On_fire 發表於 2012-7-22 16:02

最緊要加夠8Gram
換埋SSD,adobe/autodesk都算大食,如果經常重開會慳唔少時間

Thanks a lot.

如果只係入門級的3D, 師兄覺得邊張卡先OK.
因為主要做平面多! ...
On_fire 發表於 2012-7-22 15:35

咁既話變左靠CPU就OK的了
搵粒用4核CPU既機用夠8GB RAM就OK了

回復 6# killuakam

係啊, 平面無阿杜比, 真係唔掂. Thanks!

回復 7# littlecx

請問師兄,
如果甘樣, BUDGET要幾多到呢?