請問PolyU 部Acer Aspire V3-771G (i7) 買唔買得過

見個programe, 呢部機係FHD. 但係係Acer個官網又唔見有呢部.
唔知買唔買得過?

I also want to buy~!

i have bought the i5 version and i think the cp ratio is better

i have bought the i5 version and i think the cp ratio is better
lnytkw 發表於 2012-8-3 03:31

性價比反而唔係覺得高
9000 幾..
對比i5版 貴4000
ram 4x4 多到有d多餘
hdd 1000+750  都係多到有d多餘仲要冇ssd

係gpu同fhd mon好過i5得黎又值得

性價比反而唔係覺得高
9000 幾..
對比i5版 貴4000
ram 4x4 多到有d多餘
hdd 1000+750  都係多到有 ...
剋星 發表於 2012-8-3 09:15

呢 部 擴充性高

有2個 SATA 位 (換1隻SSD + 原裝 1TB HDD) 可以盡情 BT
4條RAM槽(當然係打爆佢)
粒U 同 GPU 又唔差 (新版四核,兩三年內都夠用)

只係重量問量, 如果長擺係 HALL 一流

呢 部 擴充性高

有2個 SATA 位 (換1隻SSD + 原裝 1TB HDD) 可以盡情 BT
4條RAM槽(當然係打爆佢)
粒U 同  ...
hihihi123hk 發表於 2012-8-3 09:18

換ssd 750gb 既已經多餘..  9xxx 中間最少都 比多左幾百甚至1000
如果要fhd  lenovo 部y580 唔錯  y580張gtx660m 都正過 650m   價又y580平d
係唔係17吋mon
當然要咁岩係lenovo有既大學讀緊/識人

擴充性高唔高就見仁見智..........4條ram槽都插晒野...2個hdd 都擺晒野..  
如果第時要換晒8gb 甚至16gb單條....4gb晒晒..但而家9000幾個價又包埋d ram

以擴充性黎講...真係冇得輸..
如果係DESKTOP Replacement...
呢部堅係ok...
但你會唔會拎上堂架?

any CHing seen it in roadshow? is it really 1080P monitor?

邊到有得睇晒成個OFFER LIST呀??
我想睇下ACER D機呀...佢D TIMELINE系列有咩款揀...

Polyu的Acer v3 個Mon是否反光好厲害?會不會影响日常工作?