[操作疑難] Acer AO756 搵唔到webcam

用緊Acer AO756
想開webcam 但開唔到
官網下載果個webcam程式裝既時候話找不到網路攝影機
但官網又唔見有driver

睇吓webcam有無係device manager出現.
有就driver 晤对!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

睇吓webcam有無係device manager出現.
有就driver 晤对!
amateur 發表於 2013-6-3 11:03

唔見有

係唔係用Function key disable左個cam?

係唔係用Function key disable左個cam?
Acer-三眼仔 發表於 2013-6-5 13:15

好似係
但我搵唔返個function key

好似係
但我搵唔返個function key
RedDestiny 發表於 2013-6-5 20:40

或者你試下重裝DRIVER / 用WINDOWS 搜尋有冇未裝DRIVER既硬體

或者你試下重裝DRIVER / 用WINDOWS 搜尋有冇未裝DRIVER既硬體
Acer-三眼仔 發表於 2013-6-6 09:46

官網都冇個webcam既driver

官網都冇個webcam既driver
RedDestiny 發表於 2013-6-6 22:30

你可以於下載DRIVER頁面上, 按以下部分
之後再安裝該軟件, 軟件會自動幫你找相關之DRIVER
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

你可以於下載DRIVER頁面上, 按以下部分
之後再安裝該軟件, 軟件會自動幫你找相關之DRIVER
...
Acer-三眼仔 發表於 2013-6-7 10:01

淨係得呢d