[操作疑難] 打算買部NOTEBOOK去美國讀書用 請指教

打算買部NOTEBOOK去美國讀書用 請指教

因為去外國讀書唸住買埋NOTEBOOK
用途方面都係文書處理/上網/聽歌/打機
打機多數打LOL,間唔中會會玩下外國既槍GAME

呢個LIST係一年幾前自己砌既DESKTOP
Intel Core i5-3450
MSI Z77A-G45 Z77 ATX MB
4GB DDR3 RAM X2
Seagate ST2000DM001 2TB Hard disk
<SSD>ADATA S510 120GB
Galaxy影馳 GTX550 Ti AeroBoost PCI-E 1GB GDDR5 顯示卡
CoolerMaster 500W 80Plus 火牛

如果要返呢個級數既NOTEBOOK要幾多錢左右?
我本身預7000-9000左右去買一部耐用,用到三年左右
最好有SSD

因為我從未留意過NOTEBOOK既野
近呢幾日不停GOOGLE左D牌子
個個牌子都有人讚有人彈
我去百老X問,d人就hard sale LENOVO
我老師就話因為佢地training只係學左一個牌子既機/sale倉底貨
所以我都唔知點揀好

同埋買NOTEBOOK有咩特別野要注意?
另外WINDOW OFFICE個D會唔會包埋!?
希望各位ching可以指點一下

麻煩各位

我今日都問左,打算預10000 同埋睇左2部

LENOVO Y50-70 871
Inter Core i7-4700HQ 2.4GHz-3.4GHz(6MB,w/TB2.0)
8GB DDR3 1600MHz(max.16GB)
1000GB SSHD(8GB)混合硬碟
GeForce GTX860M 4GB GDDR5
Full HD 1920x1080
$10998

同埋SONY FIT 15A
http://www.sony.com.hk/products/ ... 4672170&lang=zh

呢個兩部掂唔掂?

打算買部NOTEBOOK去美國讀書用 請指教

因為去外國讀書唸住買埋NOTEBOOK
用途方面都係文書處理/上網/聽歌/ ...
ning0110 發表於 2014-6-11 21:32

美國買一定平過香港,連運費都抵過香港買!

因為第一次出外國讀書,想買定過去用,
熟左個邊之後,打算下次換機先係美國買

麻煩指教一下 THANK YOU

美國買一定平過香港,連運費都抵過香港買!
wy7008 發表於 2014-6-11 21:38

X2, 一定平過香港 except apple

X2, 一定平過香港 except apple
jason10200 發表於 2014-6-11 23:33

X3, online from the brand usually got good deal if you know how to look for coupon or go to retail store like BestBuy, Target, Walmart or Costco

去美國買啦...平太多....同after sale service好D

到美國本土, 是但搵間Bestbuy 都平過出百X匯/X澤買

去美國買可以試吓powernotebooks 等clevo 牌子, 通常性價比都唔錯

回覆 2# ning0110

Lenovo!?

http://www.bestbuy.com/site/msi- ... 7&st=categoryid$pcmcat247400050000&cp=1&lp=1