呢個USB 3.0 HUB + LAN 可唔可以用係SP3 ?

http://detail.tmall.com/item.htm ... 8c6e&abbucket=8

見到呢個USB 3.0 一開3
仲有埋LAN
原裝果個都成$3XX
呢個先人仔158
寫住話可以用係Surface
有無ching 用過係咪真係掂??

無用過...
你個Hard disc 幾轉先.......?唔係人地個產品幾勁你都用唔盡就無意思

黃金都有呢種HUBS , 有隻叫 UNITEK 既都係二百樓下, 三個 USB 3.0 + LANS
同淘寶差唔多價

用家揮手
上兩星期買左隻HR01-U3畀Surface Pro 3
HR01用料應該一樣,只不過USB port向上而唔係側面
原先件貨狂斷線,USB同Ethernet都會斷
七日內去換貨後Ethernet無斷,行得足Gigabit

而用USB手指都係有試過出問題,可能供電不足掛,有D USB3手指好扯電
如果係,咁就係所有無獨立供電既hub既死症
不過都可能係chip兼容問題,我無從得知
接滑鼠鍵盤就一切正常

Ethernet部分要裝驅動,奇怪官網版本仲舊過盒內CD
如果行唔足Gigabit就換另一版試下啦

我主要係要個Ethernet adapter,換貨後都算滿意
但如果你主要當USB hub用,就要諗下要獨立供電,否則用唔到就白買

最後新高登有呢個牌子專賣店,賣$198,畀你參考下

有無d 有埋獨立供電 ??
係淘宝搵好似都係無獨立供電

回覆 5# 大檸樂

獨立供電hub,你淨係search呢個牌子都有
但獨立供電hub又加Ethernet就唔覺有,可能要分開買
所以話視乎你主力要邊樣

回覆  大檸樂

獨立供電hub,你淨係search呢個牌子都有
但獨立供電hub又加Ethernet就唔覺有,可能要分開 ...
EITCo 發表於 2014-10-28 08:42

其實我主係公司用黎駁Lan 線 + keyboard + mouse + 手指
咁用發會唔會唔夠電??
不過最主要Lan 用到就ok
起碼平過原裝
買左返黎唔得既到時買多個有獨立供電既USB HUB 再駁呢舊野
返正係公司用
多舊野都無所謂

其實我主係公司用黎駁Lan 線 + keyboard + mouse + 手指
咁用發會唔會唔夠電??
不過最主要Lan 用到就ok
...
大檸樂 發表於 2014-10-28 11:44

滑鼠鍵盤用好少電唔怕
我試同時用滑鼠&鍵盤& USB2手指
試左幾隻初步無問題
但我唯一既USB3 card reader就單獨用都斷線

I am using this :
超貧 發表於 2014-10-28 11:58

用落有無問題?
尤其係USB3手指