求NOTEBOOK推介

就黎係我家女人的拍拖紀念日+生日+聖誔
佢一直話想要部電腦,因為佢已經送左份好大的禮物
所以決定送部NOTEBOOK比佢
原本想送部MACBOOK AIR,但頂配始終太貴
但我家女人一但操作不順隨時發脾氣,想找一部系統穩定D的
所以睇下一般NOTEBOOK有無好推介

想要配備:
CPU:最少要雙核心
RAM:最少4GB,最好有8GB
HDD:最起碼SSD 256GB
想有實體LAN同WI-FI,WI-FI最好行到802.11AC
盡可能地輕及省電,另外熒幕呎吋最好11-13吋
OS要行64BIT
文書處理同上網用多的

最好比埋大約價錢,謝謝

另外一問,黃金同新高登等可以用卡同分期嗎?

就黎係我家女人的拍拖紀念日+生日+聖誔
sunhikari 發表於 2014-11-22 11:58 AM

三合一之人生真贏家

Macbook air = 100% win

Other than that, girl would not appreciate.

Macbook air = 100% win

Other than that, girl would not appreciate.
Kan.Ho 發表於 2014-11-22 14:18

佢唔係港女,我話送Macbook air佢就話唔好,太貴

MacBook Pro Retina囉

佢唔係港女,我話送Macbook air佢就話唔好,太貴
sunhikari 發表於 2014-11-22 15:08

行256GB SSD, MBA已經算平

唔係港女即係鄰近地區人士
唔洗講一定又係MACBOOK AIR
最便宜128GB 4GB便可了,OSX 4GB 可行順,文書上網包IWORK,
唔夠位買個USB2.0 外置HARDDISK 就得,反正256GB都係唔夠位。

MacBook Pro Retina囉
ronald 發表於 2014-11-22 16:51

Good choice

送呢d電子科技野俾女人當然可以, 但佢地吾會特別開心。 iPhone 或旗艦電話除外, 因無時無刻揸手又俾人睇到。

你用買notebook嘅錢買隻鑽石介子, 縱使細細粒, 女人一定開心n倍。吾信試下。