求Gaming Notebook推介 (10K-15K)

各位好,小弟新手近排想入手一部Gaming Notebook...偶爾睇到一個廣告新出既HP OMEN,早前亦見到Dell既Allienware...請問各位師兄可唔可以比較一下呢2部機?

或者有沒其他型號推介?

同埋呢D Gaming Notebook有沒得係門市到買同分期??

15K...外星人的配置是舊了吧....
HP...也沒見太突出...不如多等一二個月吧...MSI 有新NB~估計其他品牌也有...應該會有些減價空間...
我也是不太懂的..但爬文見不到20K 的NB...用顯咭是8系的...被說得像爛東西...而且9系顯咭是新制式~~不如過了新年又有利是~~也減價了買一台較好的吧...
利申我也在考慮 MSI 的 GT72 2QE...CASH價24K._.

快點出來吧 GT80~~讓多減一千也好..XD

HP Omen
Lenovo Y50
MSI GS60 / GS70
Alienware 13
Razor Blade 17xxx?

肯比多少少,有人講價 $16,XXX 勉強買到 970M
tingchaiabc 發表於 2014-12-26 07:29

師兄,可唔可以講解下MSI GS70既Spec相比HP Omen有咩優勝之處?
我見兩部價錢差唔多,小弟新手,唔係好了解佢地既差別@@!

師兄,可唔可以講解下MSI GS70既Spec相比HP Omen有咩優勝之處?
我見兩部價錢差唔多,小弟新手,唔係好 ...
cheukkenken 發表於 2014-12-26 16:24

http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GTX-970M-vs-GeForce-GTX-860M

只算顯卡,970M 比 860M 性能強很多。

只算顯卡,970M 比 860M 性能強很多。
tingchaiabc 發表於 2014-12-26 19:16

但係MSI GS70好似沒Touch Screen...除左Display卡既差別之外...HP Omen既配置算係中規中距嗎?

但係MSI GS70好似沒Touch Screen...除左Display卡既差別之外...HP Omen既配置算係中規中距嗎? ...
cheukkenken 發表於 2014-12-27 01:11

GS70應該係17寸mon
比較Omen15寸mon.打機用大D好

msi gs70 gtx970m 有沒得係門市買到 ? how much ? thanks !

msi gs70 gtx970m 有沒得係門市買到 ? how much ? thanks !
ericim 發表於 2014-12-27 13:16

2013年8月資料,如有變動請自己查証!
MSI Gaming Notebook香港及澳門銷售點:
eShop: 深水埗某討論區電腦中心一樓70,74號鋪 (Tel: 2360 0082)
eShop: 旺角旺角電腦中心一樓118室 (Tel: 2388 8399)
DV Club: 深水埗某討論區電腦中心一樓110號鋪 (Tel: 2729 5626)
Hornington: 深水埗某討論區電腦廣場(某討論區新翼)1樓9-10號鋪 (Tel: 2361 1696)

http://gadget.hk/notebook/MSI_St ... 2QE_Gaming_Notebook