[操作疑難] 香港買dell laptop。。。食水甘深?

http://www.dell.com/hk/p/xps-13-9343-laptop/pd?ref=hp1
最近找緊ultrabook,見到dell新發佈呢款
外形冇得彈,發佈會上價錢799-1599 usd,xps系列良心價
i5 256gb版本,美版8000hkd,日版7800hkd,大陸版10000hkd
立即去香港dell官網望下,點知成萬二蚊,重要冇得customizable
edu,com offer乜春都冇,official sales:平500比你喇.。。
dell hk係咪全球最貴?香港邊度有水貨賣?定一定要美亞ebay?

CALL DELL SALES LA

香港買電腦一般是美金價 十算左右

Hi buddy, FYI
I tried to chat with sales online and last time he almost offered 10% discount for the notebook itself. While no discount for correlative accessories (spare battery) even bundle bought. hope can help!

部 inspiron 11 美金 379, 香港賣 4500。如果佢係香港賣番美金,應該賣多幾倍。

最近找緊ultrabook,見到dell新發佈呢款
外形冇得彈,發佈會上價錢799-1599 usd,xps系列良心價
i5 256gb ...
4e1he991 發表於 2015-1-10 11:29

我都係睇中呢部, 幼邊得黎. 好過買 LENOXX.
見到外國網頁頁賣六,七千港紙. 諗住香港賣多一千都 OK 啦. 或者有冇得賣.
一見到好開心, 點知拉落去....唔係麻...眼花 ? 貴左成三四千..........

己經冇乜門巿, 租金慳唔小, 都貴咁多 ? 又唔係中文 KB, 又冇 WIN7 選購番.
咁我不如果買水機或寄番香港.....情願冇保養但慳幾千.....

香港買電腦一般是美金價 十算左右
usei 發表於 2015-1-10 11:46

而家係十幾算, 當你外國計埋運費, 減番一算, 都可以加多小小買兩部.

外國 BASIC $799, 唔知乜鬼會員, 仲可以 REWARD $40蚊.
http://www.dell.com/us/p/xps-13- ... =xps-13-9343-laptop

香港 BASIC $10999.
http://www.dell.com/hk/p/xps-13- ... =xps-13-9343-laptop

799 當你齊頭 $800. 唔計 7.8 又齊頭對 8. 都係 6400.
799 當你十算咪 7999, 爭 4000 而家.

見到外國網頁頁賣六,七千港紙. 諗住香港賣多一千都 OK  ...
bobopig 發表於 2015-1-10 14:10

應該用番同樣i5去比
美國USD 999
香港HKD 10999

via HKEPC Reader for Android

見到外國網頁頁賣六,七千港紙. 諗住香港賣多一千都 OK  ...
bobopig 發表於 2015-1-10 14:10

計晒D discount I5 標配 899-75 = 825USD. 都係6500+.
真係幾SO.

開團啦!i.

支持開團!我想要QHD mon個隻呀!