請教$3000或以下Notebook...

我唔係好識電腦野..但就自己行過一轉灣仔電腦城...
有店舖職員推介Acer E5-411 (P3530), 佢話係真4核....$3000
Intel Pentium N3530 (2.16GHz)
14" 1366x768 LED
Intel HD Graphics
4GB DDR3 500GB HDD
USB 3.0 Bluetooth
Window 8.1

想問下抵唔抵...同ching / ctse 們有冇其他推介
新機主力睇論壇/漫畫/新聞同駁下itunes...

我唔係好識電腦野..但就自己行過一轉灣仔電腦城...
有店舖職員推介Acer E5-411 (P3530), 佢話係真4核....$3 ...
LAM0013 發表於 2015-1-22 09:06

無可否認係4核, 不過價錢有d偏貴
以你所講既用途足夠有突

無可否認係4核, 不過價錢有d偏貴
以你所講既用途足夠有突
askh22 發表於 2015-1-22 09:38

偏貴呀??咁ching/ctse 有冇其他推介?

HP 14-r062tu 落腦場問下平啲的

HP 14-r062tu 落腦場問下平啲的
hkepcjerry 發表於 2015-1-22 18:59

我有睇過呀..好似係雙核同都2880...其實功能上.同我之前提及果部,那一部會較耐用同價性比較如何?

當然是你個部快D,耐用我唔知,平多幾百可能用來遲下買隻 SSD 仲快(我感覺laptop 多受制於慢速 5400轉 harddisk)。
睇論壇/漫畫/新聞同駁下itunes...超基本已夠用。

有店舖職員推介Acer E5-411 (P3530), 佢話係真4核....$3000
Intel Pentium N3530 (2.16GHz)
14" 1366x768 LED
Intel HD Graphics
4GB DDR3 500GB HDD
USB 3.0 Bluetooth
Window 8.1
回覆 1# LAM0013

3 千抵買喇 .......Asus 同 spec 要 3 千 6 咖   
http://www.price.com.hk/product.php?p=183134

回覆 5# LAM0013
N3530  四核快過  N2840 兩核好多咖.....平得百零蚊買咗 Celeron 包你後悔  
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

啱,千其唔好用celeron!

回覆  LAM0013

3 千抵買喇 .......Asus 同 spec 要 3 千 6 咖
imax 發表於 2015-1-22 22:49

多謝Ching 意見