[操作疑難] Alienware 出 projector 不一致問題

公司部 Alienware Notebook 出 projector, 但點 set 出搞唔到各自出晒 Full Screen

一出 Projector, Notebook 就會由 1920 x 1080 跌左落 1280 x 1024, 畫面細好多, 左右兩邊出晒黑邊,

各 ching 有冇解決辦法呢?

Thanks

你用clone通常係咁, 用extended desktop 啦

extended 唔得喎, 做 presentation, notebook 做 control

extended 唔得喎, 做 presentation, notebook 做 control
elvinlws 發表於 2015-1-26 18:06

EXTENDED都唔可以出兩邊FULLSCREEN咁神奇?
EXTEN完係桌面右鍵SET返各自個RESOLUTION試下.

EXTENDED都唔可以出兩邊FULLSCREEN咁神奇?
EXTEN完係桌面右鍵SET返各自個RESOLUTION試下. ...
chingchiu169 發表於 2015-1-28 17:34

Extend 唔得既意思係, 兩個畫面唔係出同一樣野, 做唔到 presentation

要兩個畫面出一樣既野
又要電腦用1920x1080

咁你要搵部支援1920x1080 input既投影機先得喎

用 presenter view, 好好用
askh22 發表於 2015-1-29 01:30

你意思係用呢個 software 做到兩個 mon 出相同既畫面? 即使 laptop 同 projector resolution 唔夾

你意思係用呢個 software 做到兩個 mon 出相同既畫面? 即使 laptop 同 projector resolution 唔夾 ...
elvinlws 發表於 2015-1-29 09:44

no, presenter view 係powerpoint本身有專門俾2個mon電腦用, 佢會分開顯示唔同野係projector同mon度。睇落去會pro啲。 present 野時仲可以alt+tab來上網搵資料

no, presenter view 係powerpoint本身有專門俾2個mon電腦用, 佢會分開顯示唔同野係projector同mon度。睇 ...
askh22 發表於 2015-1-29 10:25

呢個我發覺Office 2010或之前版本, animation會窒(主要係update翻notebook畫面果下窒)
Office 2013就冇問題