關於GAMING NOTEBOOK 咩牌子好?

想買一部打機又輕便的NOTEBOOK
係咪 THE NEW RAZER BLADE - QHD+  最好呢?
14吋又唔太重... 定另外有牌子更好呢?

題外話:
我兩年幾前買左部 Alienware M17x R3 先唔計重量...
依家打FLASH GAME都窒... 又更新唔到DISPLAY 個DRIVER, 去ATI 下載就話無DRIVER...
用盡咩方法都只可以用 DELL 網頁提供個 9.3 版本...
唔知點解

想買一部打機又輕便的NOTEBOOK
係咪 THE NEW RAZER BLADE - QHD+  最好呢?
14吋又唔太重... 定另外有牌子更 ...
~光~ 發表於 2015-2-4 22:44

睇下我個post幫唔幫到你?
    http://www.hkepc.com/forum/viewt ... page%3D1&page=1

睇下我個post幫唔幫到你?
fanchiuho 發表於 2015-2-4 22:52

好正WO~
不過無行貨... 唔敢搏...
其實係咪QHD 畫面靚好多?

新版Razer Blade應該啱你,如果你嘅budget係20K左右...
唔知GTX970M重可以奮戰幾多年呢?

新版Razer Blade應該啱你,如果你嘅budget係20K左右...
唔知GTX970M重可以奮戰幾多年呢? ...
KWo_shining 發表於 2015-2-4 23:28

GTX970M 係幾年前產物?

Alienware 雖然DELL 服務好, 但見過鬼都怕黑
同埋 佢13吋無新果部 Razer Blade咁好...

回覆 5# ~光~
970M今年先出咖

回覆  ~光~
970M今年先出咖
loiwailok 發表於 2015-2-5 00:00

見樓上位大大話唔知可以奮戰幾多年嘛。。。

想問下邊度有門市賣  RAZER 電腦? 我去問下幾時有貨都好
同埋想問香港有代理架可 @.@

MSI GS60 970M
below 2kg

MSI GS 系列夠薄