有冇日系機可以同macbook/mba/mbpro匹敵

你買部alienware 應該唔會點撞機

你買部alienware 應該唔會點撞機
askh22 發表於 2015-3-16 13:59

呢部好似唔係日系機。

Panasonic

呢部好似唔係日系機。
hkwtongme 發表於 2015-3-16 14:06

要日系就買panasonic toughbook, 都好難撞機

有NEC, Panasonic
遲下Lenovo有部機同NEC crossover, "lenovo lavie z"
仲正過macbook同MBA

有NEC, Panasonic
遲下Lenovo有部機同NEC crossover, "lenovo lavie z"
仲正過macbook同MBA
gary0916 發表於 2015-3-16 15:14

lavie z一樣係NEC,換咗個名啫,4G/128G 同話5個幾鐘嘅電量,但要成皮嘢重多數要買水貨,實用性麻麻。
其實panasonic同NEC都唔易係香港市場買到,大家不如都係推薦D係香港市場容易買到嘅實際D。

lavie z一樣係NEC,換咗個名啫,4G/128G 同話5個幾鐘嘅電量,但要成皮嘢重多數要買水貨,實用性麻麻 ...
hkwtongme 發表於 2015-3-16 16:19

lenovo lavie z 5月係美國都會有得賣...咁到時香港都好大機會有
windows嘅ultrabook用到5-6個鐘都差唔多
實用性點都好過macbook

lavie z一樣係NEC,換咗個名啫,4G/128G 同話5個幾鐘嘅電量,但要成皮嘢重多數要買水貨,實用性麻麻 ...
hkwtongme 發表於 2015-3-16 16:19

唔算太難卦
http://h2.hkepc.com/forum/redire ... 31&pid=32863874