[操作疑難] 一萬預算既遊戲notebook

想買部打機用既notebook, 預算係$10000, 最多只係上到$11000
玩既遊戲多數會係L4D2/ Total War/ Cities XXL/ BF4/ War of Tank
個人睇過Lenovo Y50-70/ Msi ge60 都算付合要求
因為都係用i7, 15.6" FHD mon, GT850M
各位有咩其他推介?

THX

住HK買 desktop好過啦, 850 860 打單機遊戲得啖笑
用黎打LOL都蚊蚊地, 岩岩好

intel內顯已經可以玩lol

850M玩BF4預咗要最低效果+720p,都仲係十分「燜燜地」
其他遊戲就頂得住

http://www.price.com.hk/product.php?p=190345
我睇中呢部acer想買  唔知會唔會都岩你
一萬   i7-4720hq + GTX960-4G  好似唔錯

850M玩BF4預咗要最低效果+720p,都仲係十分「燜燜地」
其他遊戲就頂得住
razerzone 發表於 2015-4-12 23:18

請問如果顯示咭升一級,gt860m又如何?

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

我睇中呢部acer想買  唔知會唔會都岩你
一萬   i7-4720hq + GTX960-4G  好似唔錯
111121 發表於 2015-4-12 23:32
就咁睇規格的確係唔錯,
但好似無得換電池

就咁睇規格的確係唔錯,
但好似無得換電池

focke.c 發表於 2015-4-13 11:42

用黎打機都買Gaming series
散熱相對較好
    可以既話當然系860會比較好,但入得860不如上960/970

BTW MSI GE60為單風扇設計
CH不妨考慮下 新GE62 雙風扇設計

用黎打機都買Gaming series
散熱相對較好
    可以既話當然系860會比較好,但入得860不如上960/970

BTW  ...
mp7 發表於 2015-4-13 12:05

thx ching,
其實都睇過msi 既notebook
感覺上都唔錯,算係易拆加ram換hdd,

但講講下又好似高過原本既預算

thx ching,
其實都睇過msi 既notebook
感覺上都唔錯,算係易拆加ram換hdd,

但講講下又好似高過原本既預算 ...
focke.c 發表於 2015-4-13 13:46

所以咪想講不如超少少買好D