有14K-17K BUDGET, gaming notebook 買MSI定ASUS定外星人?

想買部手提電腦, 但我完全唔識, 只有要求如下

1 想打機, 但唔經常打,想玩GTA
2 只會間中執用DC仔影完既相.
3 但求性價比高
4 文書處理最多用到office
5 會係amazon買, 或實體店, 或者有沒有其他可信網站介紹
6 重量無所謂, 一個月一至兩次會拎出屋.
7 螢幕最好十五吋或以上

追個下POST有人介紹華碩, msi 同外星人? 希望各位師兄介紹咩牌柔及咩型號抵玩?

另外想問下各位師兄咩係ZENBOOK? GOOGLE過外型好似幾靚, 但唔清楚有咩分別. 如果差唔多價錢ZENBOOK 或 MACBOOK二選一會點揀?

MSI GS60 2QC $14xxx
4720HQ/16G/1TB+128G SSD/GTX960/15.6 FHD
ASUS ROG G551JW $13xxx ($112xx Special Offer)
4720HQ/16G/1TB+128G SSD/GTX960/15.6 FHD

想買部手提電腦, 但我完全唔識, 我都要求如下

1 想打機, 但唔經常打,想玩GTA, 但唔經常GTA
2 只會間中執用 ...
aiyume 發表於 2015-5-18 20:10

未來人類係藍天授權,推x599/x799,上E3 1231散片性價比十足

想買部手提電腦, 但我完全唔識, 我都要求如下

1 想打機, 但唔經常打,想玩GTA, 但唔經常GTA
2 只會間中執用 ...
aiyume 發表於 2015-5-18 20:10

哈哈師兄, 你連我D錯別字都跟埋喎

MSI GS60 2QC $14xxx
ASUS ROG G551JW $13xxx ($112xx Special O ...
PX8584 發表於 2015-5-18 20:54

師兄, 請指教兩部有咩分別? 同埋價錢係網上價?

未來人類係藍天授權,推x599/x799,上E3 1231散片性價比十足
loiwailok 發表於 2015-5-18 22:37

師兄, 請問咩係藍天? Clevo?
有無型號推介下?

CJScope 好唔好? 個Spec 超勁,又算輕
http://www.cjscope.com.tw/cht/product.php?serial_type_2=27

CJScope 好唔好? 個Spec 超勁,又算輕
kkfok1031 發表於 2015-5-19 12:26

師兄, 小弟係新手. 可唔可以講下其他POST既師兄講既MSI, ASUS有咩優勝之處.

重有香港有無得賣? 如係其他地方賣請說明, 唔該師兄!

師兄, 請問咩係藍天? Clevo?
有無型號推介下?
callnowyeah 發表於 2015-5-19 09:24

notebook代工公司,之前Alienware好似都係佢代工,而未來人類係貼藍天牌既公司,雖然係大陸牌子,但係又係藍天造