[開箱] [淘X]未來人類x799准系統新手開箱

等左5日終於到手!
今次係小弟第一次po開箱文,如有不足敬請見諒

未開蓋之前

17吋mon真係好大部

開機制同狀態燈

散熱口係機背2邊

中間有2個display port,1個HDMI,仲有DC接口

左側有3個USB3.0,1個eSATA / USB 3.0 ,card reader同lan port

右側有headphone ,mic接口,1個USB3.0,仲有2個唔知咩既3.5接口

機背有低音炮但非常一般,冇音樂細胞既我都聽得出好差

電池,其實連3個鐘都頂唔住

230W磚頭,居家旅行殺人滅口必備武器

全彩keyboard,手感一般,對我黎講太輕,touchpad度有指紋認證,可以鎖特定硬盤分區

厚度對比一蚊雞

拆開後蓋,CPU同顯卡我懶得拆,lee部機最大特色就係用左Z97 chipset可以上台機CPU同超頻,仲有MXM接口,上網睇人地話壓唔住4790k,我都唔敢膽試,就上左E3

有2個SATA3 ,2個M2位,一個PCIe 3.0 x4 一個x2

Crucial 4G ,遲D加到16G

待機溫度

3D mark11

第日出開去再加番隻SSD做系統盤
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

估唔到唔係買GTX970
aiyume 發表於 2015-6-1 20:16

880m做緊特價

乜野牌子?
幾銀

乜野牌子?
幾銀
epa 發表於 2015-6-1 20:18

未來人類,x799 E3 1231 4G 500G 880m RMB 8399包郵

回覆 4# epa

係Clevo製造,貼Terrans Force牌子,佢地牌子自己介紹話係Clevo中國大陸唯一正式授權……

燒機CPU幾度?會降頻嗎?

燒機CPU幾度?會降頻嗎?
son926son 發表於 2015-6-2 15:46

較最大轉速燒左5分鐘78-81度,keep住3.6GHz

有冇link 呀? 參考 下

有冇link 呀? 參考 下
pure_water 發表於 2015-6-2 19:36

http://www.terransforce.com/?product_show/X799-970M-XE3.html