[操作疑難] 電池死左?????

我部acer機上排唔見左個隻牛搞到無得叉電.....
上個星期搵番再叉電個陣叉唔到 個叉電燈著一陣就熄左(around 5-6min之後就熄)T.T粒電有無得搞呢?

冇哂電再擺一排唔叉, 死電一D都唔出奇
買過舊電啦

我部acer機上排唔見左個隻牛搞到無得叉電.....
上個星期搵番再叉電個陣叉唔到 個叉電燈著一陣就熄左(around ...
lyh1993 發表於 2015-6-4 14:08

疑問 : 唔見咗火牛期間, 部 NB 點用到呢, 只靠電池剩餘電量扯乾埋冇理佢嗎  

Android

That's why the battery is deeply-discharged

疑問 : 唔見咗火牛期間, 部 NB 點用到呢, 只靠電池剩餘電量扯乾埋冇理佢嗎   

Android ...
imax 發表於 2015-6-4 03:27 PM
本身都低電嫁啦 之後搵左部netbook頂住無用notebook.....之後舊電應該乾左

冇哂電再擺一排唔叉, 死電一D都唔出奇
買過舊電啦
KinChungE 發表於 2015-6-4 02:11 PM

我部係acer 4820tg 咁舊 D電應該唔平

我部係acer 4820tg 咁舊 D電應該唔平
lyh1993 發表於 2015-6-4 16:57

第一代 i core ...... 4 年以上了, 嚿電都應該退休

Android

第一代 i core ...... 4 年以上了, 嚿電都應該退休

Android
imax 發表於 2015-6-4 05:19 PM

所以15 16緊 因為部機仲行得用得

所以15 16緊 因為部機仲行得用得
lyh1993 發表於 2015-6-4 18:16

第ㄧ代 i core 因火數高其實好食電

索性擺屋企長用火牛算啦

無謂再花幾百蚊買嚿電

要拎出街買過部 11" 輕好多

Android

第ㄧ代 i core 因火數高其實好食電

索性擺屋企長用火牛算啦

無謂再花幾百蚊買嚿電

要拎出街買過部 11" ...
imax 發表於 2015-6-4 07:30 PM
而加就係出遠門就帶部i5 如果無咩特別or知道得得插電就唯有用部netbook