買了新notebook三天, 才發現角落上有損毀

係禮拜日買當時無太留意機身外殼, 琴晚無意中發現有個角無左塊膠遮住
情況就係下面d圖咁. 首先圖1 中左下角就係發現唔見左個cover, 露出銀色內則. 但對比右下角係有塊白色板遮住.
跟住圖2係放大版, 更加發現中間有塊雙面膠紙, 會唔會係賣比我個陣已經有呢個問題...
btw, 對外觀上我就無所謂, 因為都係屋企用, 但好驚呢個野會唔會影響日後既維修(加左三年保)

PS: 下次check機真係要好小心, 今次只好怪自己大意
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

部機全新開盒?!
睇落是否全新機!?
通常好少用雙面膠紙貼膠壳。

部機全新開盒?!
睇落是否全新機!?
通常好少用雙面膠紙貼膠壳。
big_nature 發表於 2015-6-17 22:43

係全新開盒同部機都新淨, 望住佢界開 (連鎖電器鋪買)

回覆 3# tkkless

咁可能 裝勘外殼時漏左鑲嵌。

回覆  tkkless

咁可能 裝勘外殼時漏左鑲嵌。
big_nature 發表於 2015-6-17 22:54

想問對保養影響大唔大? 見有d機一拆左鏍絲既保護貼就當你拆開整過野唔受理

within 7 day.... return la.....

係全新開盒同部機都新淨, 望住佢界開 (連鎖電器鋪買)
tkkless 發表於 2015-6-17 22:50

連鎖電器鋪買有十天換機保障

拎返去唔肯換的話, 或者要求拆陳列機嗰塊膠俾你補數

不過講真, 點證明唔係人為....
btw, 會試下問d sales 有無方法換

不過講真, 點證明唔係人為....
btw, 會試下問d sales 有無方法換
tkkless 發表於 2015-6-17 23:45

如果廠唔認,
第時拆新野可能下下都要用cam拍低

路人角度睇,甩蓋頗明顯,check機好難睇唔到

至於保養,當然問返維修部啦,我個人覺得未至於void保養既~