手提電腦散熱器

最近拎番部陳年t420s出黎用, 升埋win8.1好使好用, 不過問題就黎啦, 發覺部機溫度好高, 成日去到成90度, 所以想買個散熱器俾部notebook用, 想問下而家有的'抽風式'散熱器,好唔好用? 如果用個種散熱器, 會唔會好傷本身電腦入面個風扇??

我最近係日本買左個散熱器,好好用。上G大神找「usbcld4b」

我最近係日本買左個散熱器,好好用。上G大神找「usbcld4b」
whitelove1 發表於 2015-7-20 10:45

有冇圖看看
是不是這個東西,
http://gameover.com.hk/?attachment_id=219328
拖住一樽水都幾麻煩呀!
有冇底座風扇強力散熱好介紹?

直接換機內散熱吧

直接換機內散熱吧
alan11abc 發表於 2015-7-20 11:34

岩岩開過部機黎睇, 風扇冇塵(因為真係好少用, 讀完U部野放左係到, 係呢排要做office野先拎番出黎)
同埋再拆過部機真係太煩, 岩岩幫部野升左full hd ips mon, 搞左勁耐

主要係想知個的抽風式散熱有冇用, 同埋對部notebook有冇不良影響 (e.g. https://detail.tmall.com/item.ht ... _id=&abbucket=2 )
上面師兄分享既'水冷'實在太麻煩, 放係office太顯眼..

回覆 5# laicphk

小弟剛淘左隻"抽風式筆記本散熱器"試左幾日係部HP dv6 i7 hd6670m 剛換埋隻SSD效果都唔錯。開盡個散熱係會嘈d,但CPU位只係暖。唔熱。

回覆  laicphk

小弟剛淘左隻"抽風式筆記本散熱器"試左幾日係部HP dv6 i7 hd6670m 剛換埋隻SSD效果都唔 ...
yukihiro_jing 發表於 2015-7-20 12:49

!就係我上面條link個隻?介唔介意share你買左邊隻?

have you try to change the "散熱 GO"?

have you try to change the "散熱 GO"?
eric_explorer 發表於 2015-7-20 17:43

太煩了:(

呢2隻我都有買
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊