唔該,請你哋列明用途、筆直

次次都要問你哋用途、筆直,好煩呀
唔該,如果你哋有心想問人意見、邊部好嘅時後都列明用途、筆直。
有時有人問邊部好,我點知你所講「好」嘅定義係咩?有人覺得輕係重要啲, 有人覺得價格係重要啲, 有人覺得性能係重要啲,我又唔係你肚裏面條蟲點知邊部「好」啲?

e.g.用途:文書機,office
如果要打機notebook就注明打咩Game,咩效
e.g.用途:打LOL 高效

仲有,你哋問人其它問題時,請google兩頁,如果真係無,post上嚟一定有大把師兄/巴打答你

回覆無寫用途版:
  1. [url=http://goo.gl/nHKEWp]請列明用途[/url]
複製代碼
回覆無自行Google版:
  1. [url=http://www.google.com]請善用Google[/url]
複製代碼

唔該,請你哋列明用途、筆直

次次都要問你哋用途、筆直,好煩呀  
唔該,如果你哋有心想問人意見、邊部好嘅時後都列明用途、筆直。
有時有人問邊部好,我點知你所講「好」嘅定義係咩?有人覺得輕係重要啲, 有人覺得價格係重要啲, 有人覺得性能係重要啲,我又唔係你肚裏面條蟲點知邊部「好」啲?

仲有,你哋問人其它問題時,請google兩頁,如果真係無,post上嚟一定有大把師兄/巴打答你
chiachingman1 發表於 2015-8-16 12:41

師兄,同意及支持。
有d網友十分懶惰,谷歌亦或論壇搜索就有答案都唔做。
有d網友問問題既態度無禮貌,連多謝都無。

嗯 不能同意太多

我自己買laptop好清楚自己既要求...

有人覺得一部好既notebook要又平又快又輕

我其實之前都有諗過寫同一樣野(不過懶惰
支持用來做行動電腦既頂置

仲有如果要我地俾意見唔該寫spec, 頂得個model(有時submodel都冇)我點知你話邊款, 仲要幫你google埋

有人覺得一部好既notebook要又平又快又輕
KinChungE 發表於 2015-8-17 01:48

我都想要部
macbook(core m 果部) 既重量
xeon 既核數
alienware 既graphic(sli)

麻煩有同我單聲

一律唔答

我都想要部
macbook(core m 果部) 既重量
xeon 既核數
alienware 既graphic(sli)

麻煩有同我單聲:titter ...
askh22 發表於 2015-8-17 09:08

macbook 920g咁重
係都lavie z啦
至於核數其實冇難度, atom c2750

其實覺得煩大可以唔答, 一個討論區或者社會咩人都有, 總有d 野係唔合你心意
除非人地指明要你答, 否則唔合意ge 野唔理就可以

macbook 920g咁重
係都lavie z啦
至於核數其實冇難度, atom c2750
KinChungE 發表於 2015-8-17 11:59

8c8t 一兩個vm都唔得啦
我要24c48t以上