由XP年代跳上win10 (已補開箱圖)

超過5年沒有換機,心裡畢直3000元內,幾個月前已開始想買i3 cpu, 但都係over 3k,仲要係水貨, 趁電腦節見到HP第五代i3,岩晒心水!
今天中午剛剛買$2999!

HP15-ac501TU
i3-5020U 2.2GHz
500GB
4GB DDR3
DVD RW
READY UP TO WIN 10
15.6 HD LED

Config.

機体

隱閉式 Touchpad

upgrade to Win10 after bring back home

HP bios upgrade
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

近年 HP 平價系列仲平過 ACER

嘩好底喎~

有冇開箱睇下?

師兄係唔係想講 4GB DDR3

呢個價錢真係幾抵,岩曬屋企用文書機。

師兄係唔係想講 4GB DDR3  

呢個價錢真係幾抵,岩曬屋企用文書機。
leave 發表於 2015-8-23 20:47

係呀!打錯字!

順手加到8GB RAM 同換埋SSD 啦

如果budget有限同埋唔係點睇dvd就買個128gb ssd來頂替+個hdd架(http://world.taobao.com/item/412 ... 972667730.20.Oti08E), 夠你用3至5年

如果budget有限同埋唔係點睇dvd就買個128gb ssd來頂替+個hdd架(), 夠你用3至5年
askh22 發表於 2015-8-24 08:54

係咪用個128SSD做Windows system?

本身想買 i5 5200u 系列,但我唔打機只文書用,所以呢部機都幾吸引,換埋 120GB SSD 及加至 8GB RAM,都係 $3500 左右~

順手加到8GB RAM 同換埋SSD 啦
deep@hkepc 發表於 2015-8-23 22:33

現在的機不是部部易加 ram