部砌機壞左,想買部notebook取代,有幾個問題想問

二千五至三千五左右有咩選擇?(唔會揀華X)

用途都係普通上網睇片文書,最多都係睇直播足球!

咁嘅價錢買唔買到I3? 15.6吋?

仲有個題外話,本來部砌機嘅HDD資料,點先可以過返落部新NB?
(部砌機已經開唔到,死左底板)

唔該哂!

大學價有部lenovo G40-80岩岩好3k5行i3 但係得14吋

另外可以買個百幾蚊果d external hard drive比番電 駁番usb可以拎番d料

唔係大學生

HP 15-AC501TU 應該合你 budget

仲有個題外話,本來部砌機嘅HDD資料,點先可以過返落部新NB?
(部砌機已經開唔到,死左底板)

首先你要確定砌機是否3.5寸 或是2.5寸 HDD,再確定一下是用咩介面(SATA 或是舊式的IDE),接著去買個相關的外置HDD Case 或是買個HDD Docking  用USB駁去NB把資料抄回。

咁嘅價錢買 ...
eddieqp 發表於 2015-8-27 21:03

二手區幫到你
I7都買到

via HKEPC Reader for Android

咁嘅價錢買 ...
eddieqp 發表於 2015-8-27 21:03

換咗塊motherboard咪得囉

電腦節時賣 HK$2,980元,現在應該都係差唔多卦!?

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

電腦節時賣 HK$2,980元,現在應該都係差唔多卦!?
smartlam 發表於 2015-8-28 09:50

岩岩去旺電唔見有,今晚去深水埗搵搵

Thx!

今日去再行高登,我買果間今日價 $3,6xx元,相信埋去 R 價最多平一百幾十…!?

岩岩去旺電唔見有,今晚去深水埗搵搵

Thx!
eddieqp 發表於 2015-8-28 16:02

今日去再行高登,我買果間今日價 $3,6xx元,相信埋去 R 價最多平一百幾十…!?

...
smartlam 發表於 2015-8-28 19:24

買左,高登有兩間做緊2980!加多250,多4Gb ram!

加埋3230 !

唔該哂師兄們!