設計系學生 想買部手提電腦 請問有冇好介紹?

設計系學生 平常要3d畫圖做功課
請問7000樓下夠唔夠
有冇好介紹?
────────
ps.lenovo y50-70a冇曬貨..而且唔知夠唔夠用

要求色準的100%唔夠

設計系既學生唔係會買Macbook咩? 我識10個設計學生有11個買macbook.

要求色準的100%唔夠
core2duo 發表於 2015-9-5 20:05
設計系既學生唔係會買Macbook咩? 我識10個設計學生有11個買macbook.
hyperbola 發表於 2015-9-5 21:31

錦有冇好介紹?
第一年..咩都唔清楚....
預算其實可以調節...橫惦番學野...點都要買...不過太貴就.....

錦有冇好介紹?
預算其實可以調節...橫惦番學野...點都要買...不過太貴就..... ...
kito007 發表於 2015-9-6 13:25

Macbook 15系幾好,74% SRGB,
DELTA E 2000未教正已經去到二點幾(好過正左的X想 W540,戴X M4800, 惠X Zbook)
裝過虛擬機行windows實用度同真正windows冇好大分別
效能又唔差,M370X都算夠用,唯一需要擔心系有D熱
宜家ownership program好似都係16XXX港紙

真係咩科都個個要吹用mac, 不如過返去蘋果區吧

真係咩科都個個要吹用mac, 不如過返去蘋果區吧
liok 發表於 2015-9-6 16:28

MAC嘅ADOBE用戶體驗(UX)同WINDOWS比實在相差太遠, 冇辦法

錦有冇好介紹?
預算其實可以調節...橫惦番學野...點都要買...不過太貴就..... ...
kito007 發表於 2015-9-6 13:25

返學見同學,師兄/姐用咩就跟住買。

hp zbook 15 g2

如果吾多需要photoshop 睇色的話,可用hp or dell . 但我都想知mbp 行win7 再行 3d 如 solidwork 會點?

@_@