[教學] 有無師兄之前起PolyU Notebook Ownership Program 訂左錢,而又拎左機?

我黎緊會拎macbook pro, 請問會點試機?

同埋macbook pro 個mon 是否好易比touchpad 邊位整花?

回覆 1# ronan
師兄, 我都想問! 我明晚會攞機! 你搵唔搵到啲軟身case呀? 原來polyU提供果隻硬身case真抵, 因為出面賣$388.00, 但我又冇買

回覆  ronan
師兄, 我都想問! 我明晚會攞機! 你搵唔搵到啲軟身case呀? 原來polyU提供果隻硬身case真抵, 因 ...
hevenktc 發表於 2015-10-29 20:39

我買左硬身case, 但一定唔會用,因為以前有部電話nokia n97 用過pc 殼的case, 係會整花部機的,因為果d 硬穀係靠d 邊位扣住部機,d 邊位同部機接觸得多,磨得多,就會出事,所以我依家iphone 都只用軟套

我起taobao 睇過,搵唔到macbook pro 的軟套,所以我星期六去黃金,睇下有無d 近似海棉或布物料的套

回覆 3# ronan
oic, Thx. a lot

回覆 3# ronan
師兄, 我剛攞咗機, 好彩ok, 暫冇特別嘢, 不知怎樣check死點! 同時用HDMI直出隻普通MON, OK, 但唔識怎樣淨出external mon而熄咗本身個mon display 真係臨老先嚟學新嘢
我現在1516, 都唔知貼唔貼送果張mon. 貼!

回覆  ronan
師兄, 我剛攞咗機, 好彩ok, 暫冇特別嘢, 不知怎樣check死點! 同時用HDMI直出隻普通MON, OK,  ...
hevenktc 發表於 2015-10-31 02:46

其實就咁睇個mon, 都會見到有無光點或死點

當然最好用software check, 之前試過iphone 6 同iphone 6s, 部機用一日先出現死點都試過

Mon 貼最好用, 因為touchpad 同keyboard 會整花個mon, 如果暫時未貼mon 貼, 部機摺埋時, 最好用跟機的牛油紙隔住

請問師兄拎機多唔多人排隊? Helix d 人係咪話只有爆mon 先可以換機, 其他問題要拎返去apple 維修?

回覆 6# ronan
師兄, 你會貼polyu送果塊mon.貼? 琴晚六點半去, 好少人拎機, 攞機一邊, check機就另一邊, check機職員話有physical damage就可以換, 其他問題就搵番apple, 記得帶環保袋, 如果要普通白膠袋只一蚊, 靚仔環保袋就二蚊! 應該有花痕都可以換!

回覆  ronan
師兄, 你會貼polyu送果塊mon.貼? 琴晚六點半去, 好少人拎機, 攞機一邊, check機就另一邊, che ...
hevenktc 發表於 2015-10-31 13:26

我會用送的mon 貼,如果反光真係太勁,又或者唔fit 個mon ,先會買過另一塊

我明天拎機,希望順利

回覆 8# ronan
我剛剛貼咗, 四邊都好fit, 但個cam位就差啲啲! All the best, 明天順利攞機

回覆  ronan
我剛剛貼咗, 四邊都好fit, 但個cam位就差啲啲! All the best, 明天順利攞機 ...
hevenktc 發表於 2015-11-1 00:34

希望la, 今年年頭買過四次ipbone 6, 總供換左10 部機, 部部都花

最後放棄等iphone 6s, 點知第一部iphone 6s 機身又係有少少
, 第就二部mon 有死點, 第三部個mon 右邊偏暗.........