[操作疑難] notebook顯卡懷咗?

我部notebook張顯卡系GTX850m
之前都好好地
但係最近唔知點解次次開GTA V既時候都黑屏(但係仲有聲,個game應該仲load緊)(disable咗張獨顯用反内顯又冇事)
用MSI Kombustor 3 stress test 又系甘
但係我玩其他game(Warframe,Hawken...)既時候又冇事bo
咁到底系硬體有問題定系軟體有問題?

部notebook up咗上win10,唔知關唔關事?

up上win10後, 再裝過MSI既display driver, 唔好用windows內置果D

睇下原廠有冇顯卡firmware update

回覆 2# KinChungE

我冇用windows內置既driver啊
我試過del曬D driver重裝都係唔得
宜家重裝咗Windows10先冇事

回覆  KinChungE

我冇用windows內置既driver啊
我試過del曬D driver重裝都係唔得
宜家重裝咗Windows10先 ...
kevintong116 發表於 2015-11-27 23:19

Windows 10既Windows update預設係會同你update做Microsoft提供既Driver

Windows 10既Windows update預設係會同你update做Microsoft提供既Driver
KinChungE 發表於 2015-11-28 01:52

我有重裝過driver啊,但係都係唔work
原本重裝完Windows都冇事,但係宜家reboot完又系咁==
究竟要點搞==

我有重裝過driver啊,但係都係唔work
原本重裝完Windows都冇事,但係宜家reboot完又系咁==
究竟要點搞== ...
kevintong116 發表於 2015-11-28 18:21

因為windows update又會同你再裝翻microsoft版本driver
http://winsupersite.com/windows- ... -updates-windows-10

你太睇少 win10 煩o既程度喇

因為windows update又會同你再裝翻microsoft版本driver
KinChungE 發表於 2015-11-28 22:06

我試過
但係都係唔work
宜家我試過work既方法係係開game之前disable咗個内顯佢(好麻煩==有冇其他方法@@)

唔得maybe試下downgrade返win 7 8 8.1