Y50 想換WIFI 咭

部Y50 跟機黎INTEL 3160AC 單春, 若果想換7620AC MIMO 2x2 既話, 使唔使要加天線架?!

我部y510p底板有whitelist,只容許某幾隻wifi card型號,你搵下有冇whitelist再搵解決辦法。

部Y50 跟機黎INTEL 3160AC 單春, 若果想換7620AC MIMO 2x2 既話, 使唔使要加天線架?!
556556bt 發表於 2015-12-10 11:46

3160ac都有兩條天綫

3160ac都有兩條天綫
askh22 發表於 2015-12-10 13:23

2 條?! .... 佢唔係1X1 咩?! ...咁係咪買左7260AC 番黎就咁插番岩條線就OK?!

我部y510p底板有whitelist,只容許某幾隻wifi card型號,你搵下有冇whitelist再搵解決辦法。 ...
Stevenchun 發表於 2015-12-10 12:01

唔使whitelist . 我搵到compatible 既咭. 係唔知部機本身既天線夠唔夠用.

因為原本3160 係1x1 最高433 行N 得150. 若果換張7260 2x2 行N 可以去番300. 所以若平平地諗住換je. 但怕唔夠天線support.

2 條?! .... 佢唔係1X1 咩?! ...咁係咪買左7260AC 番黎就咁插番岩條線就OK?! ...
556556bt 發表於 2015-12-10 13:24

係, 不過樓上師兄講左lenovo好煩, 得某種part number既 7260ac先得, 你要問淘X賣家, 仲有你係要買ngff版本而唔係pcie

係, 不過樓上師兄講左lenovo好煩, 得某種part number既 7260ac先得, 你要問淘X賣家, 仲有你係要買ngf ...
askh22 發表於 2015-12-10 13:30

呢個清楚. 早前已經問過.. 只係一路都唔知天線既問題得唔得. 一路用開LAN 線. WIFI 行唔足亦無所謂. 但近排有變. 若果行WIFI, 係單春之下實在太慢了...

72 /150 比起我之前幾年前既舊機還不如呢.

係, 不過樓上師兄講左lenovo好煩, 得某種part number既 7260ac先得, 你要問淘X賣家, 仲有你係要買ngf ...
askh22 發表於 2015-12-10 13:30

CHING 圖中果張係7260 ?

CHING 圖中果張係7260 ?
556556bt 發表於 2015-12-10 13:43

3160一樣

自己換?~~