[操作疑難] 請介紹部 長氣 Notebook 俾我~~ 謝謝~~~

8年冇買新 Notebook 了,對現今市場全完不了解了~

, 請介紹部續航強勁的 Notebook 俾我~~  最好輕薄~~

11吋以上 Better , 最好 12~13吋~~
謝謝各位~~~

PS: 長途機以及商務用, 用來 Office 工作, 睇戲, 不打機~~

電力優先既都係Macbook Air/ New Macbook
Windows 可以諗Surface Pro 4

電力優先既都係Macbook Air/ New Macbook
Windows 可以諗Surface Pro 4
Dominator 發表於 2015-12-23 14:01

Surface Pro 4好似並唔係特別長氣?

thinkpad t450s

行 Core M 的, 一般續航較長, 可看看這些 model
ASUS T300CHI
Lenovo Yoga pro 3
Samsung ATIV Book 9 12 吋

行 Core M 的, 一般續航較長, 可看看這些 model
Samsung ATIV Book 9 12  ...
gc32 發表於 2015-12-23 14:26

SURE唔SURE?
有評測講t300玩到3個鐘咋喎

SURE唔SURE?
有評測講t300玩到3個鐘咋喎
tyt01341 發表於 2015-12-23 17:43

其實 thinkpad x250 續航力很強, 不過吾係人人鐘意

Samsung ATIV Book 9 12  ...
gc32 發表於 2015-12-23 14:26

Y3P其實只有7個鐘左右

其實 thinkpad x250 續航力很強, 不過吾係人人鐘意
gc32 發表於 2015-12-23 23:24

我的愛機
7個鐘度
跟大電就真係十幾個鐘
比macbook 都係差
不過就唔洗用 mac os
Mac os一d都唔好用
用左兩個星期
即刻退機
Macbook hardware ok 係衰os