乙太網路無左?

網路連線無左乙太網路係到
吉左條線又無反應
點先可以開番,,平時用慣WIFI
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Disable左?

好似樓上講有冇DISABLE左個PORT? 換下第二條線試下? ROUTER/switch果邊PORT位有冇燈? 試下換過ROUTER/SWITH果邊另一個PORT位, 如果DESKTOP機部機既PORT位有冇燈?

回覆 3# qwb4
有燈,,但無反應,,,但PS4都無問題連到線
點先開得番>??

回覆 3# qwb4
解決左,,
MSI 一定要裝番佢個killer network  先用到
勁煩又阻住
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回復 5 #zodhk00500

阻住咩? 唔裝lan card driver硬係唔work

via HKEPC Reader for Android

回復 zodhk00500

阻住咩? 唔裝lan card driver硬係唔work  

via HKEPC Reader for Android ...
kbg 發表於 2016-3-20 22:25

唔裝driver就講到msi問題咁

回覆  qwb4
解決左,,
MSI 一定要裝番佢個killer network  先用到
勁煩又阻住
...
zodhk00500 發表於 2016-3-19 16:38

有邊個品牌可以唔使driver 用到lan ?

回覆  qwb4
解決左,,
勁煩又阻住
...
zodhk00500 發表於 2016-3-19 16:38

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1

same case with this post?

killer network  唔一定指個driver
大把lan card可以唔裝套軟件只爆開個file 用driver only 但killer 可能真係唔得