想買手提電腦

1部係打機用~1部文書用

用途:打ONLINE GAME,少量M$ OFFICE,睇戲

BUDGET:$5K~12K

1.有咩網站可以睇到多D手提電腦型號同價錢?

2.CPU:I5-6300HQ VS I7-6700HQ 以ONLINE GAME黎講 前者夠唔夠應付目前遊戲?

3.MSI GT/GE系列 係咪1個好既選擇?
===================================================
本身想砌多部desktop文書機
又想睇下文書手提電腦 o唔ok
用途:一般上網,睇戲
BUDGET:$2K~3K
如果價錢合理 會揀手提電腦 唔去砌部desktop

有無師兄可以幫幫手?

online game 都有好多種
MMO?
LOL / Dota2?

如果你話flash game 艦娘果D, i5就夠有凸
但見你budget 有成1 ...
LarSing 發表於 2016-3-31 15:06

MMO + MOBA 都會玩

$6k多D 呢個spec 應該夠打大部份online game (開 mid display config, 唔係high / ultra)
有淨budget 你 ...
LarSing 發表於 2016-3-31 15:36

CHING 知唔知MSI 係咪有D機係地區限定?
我係MSI CN見到但MSI HK見唔到

GS40 HK 應該冇
但大6 / US 都有
同埋
我要拎住四圍走先要GS40 呢D 14" 又輕D既機
你可以睇15.6" 果D

G ...
LarSing 發表於 2016-3-31 16:21

我都諗緊62 但62 15"6~都係16:9?

1部係打機用~1部文書用

用途:打ONLINE GAME,少量M$ OFFICE,睇戲

BUDGET:$5K~12K

1.有咩網站可以睇到多 ...
笨蛋仙人 發表於 2016-3-31 01:52

Fujitsu S936
http://www.ringhk.com/news2.php?id=12611
http://www.fujitsu.com/hk/produc ... ies/s936/index.html

Fujitsu S936
patklchung 發表於 2016-3-31 16:33

thx 師兄
仲有無多d網介紹?