想問下各位CHING AMAZON買LAPTOP返黎香港 個電源會唔會唔岩?

想問下各位CHING AMAZON買LAPTOP返黎香港 個電源會唔會唔岩?
美國個邊係唔係用110V?

九成都係110 - 220 v,但只係要2腳轉3腳插頭。

當然要買之前check清楚。

美國係110V 唔係110W, notebook 火牛通常係全電壓.

美國個邊係唔係用110W? ...
gtospd 發表於 2016-5-19 20:43

回覆 2# gluco

咁即係換條3腳就ok?

問左了 只要換上3腳插就WORK!!!!唔該哂各位!!!!!

Notebook會預你拎去其它國家使用,個火牛多數係世界電壓

其實佢分開2個電壓賣成本應該會仲貴

via HKEPC Reader for Android

其實佢分開2個電壓賣成本應該會仲貴

via HKEPC Reader for Android
sunnykoomos 發表於 2016-5-21 18:25

所以日本 本土 產品有時mark 110v, 實際係110v-220v,
不過就要有勇士 做先行部隊

回復 7 #sunnykoomos

有火牛影響不大
但好似風筒咁直俾電就有分別

所以日本 本土 產品有時mark 110v, 實際係110v-220v,
不過就要有勇士 做先行部隊 ...
NeTZoO 發表於 2016-5-22 12:24 PM

Well, not exactly (depending on product)
And BTW 日本本土 is 100V