今年是sony notebook 祭

自從我的msi ge60 2pe比弟弟強奪後

入左fujitsu e556 代替
本身不錯用
i5 6200U 8gb ddr4 ram  adata sx930 256GB SSD 1080P 15.6寸 ips mon

之後無耐入手返 sony CB36 notebook (我之前有部cb17)
佢個TN MON 真係好正.... IPS ( MSI ,alienware ,fujitsu 完全不能比)
現在FUJITSU 入返盒(用過一次炸.....)  < 有人要可PM 我 5月3日買的

近2天又入手vaio P15...
今天係taobao 入手 sony z117.....

決定全用sony notebook.....

等Z117 (ssd版 )到出開箱文

自SONY沒有NOTEBOOK後,我都沒有買NOTEBOOK方向
找極都找不到岩心水的

依家無行貨好麻煩

自SONY沒有NOTEBOOK後,我都沒有買NOTEBOOK方向
找極都找不到岩心水的

依家無行貨好麻煩 ...
G-核戰機 發表於 2016-5-27 23:30

大多消費者要平機, sony 自然做唔住.

無左 sony 後, 商用機得返 thinkpad 好少少

開工用, Dxll, Hx 都唔入流

大多消費者要平機, sony 自然做唔住.

無左 sony 後, 商用機得返 thinkpad 好少少

開工用, Dxll ...
Miipp 發表於 2016-5-28 18:33

你忘記左Panasonic Toughbook

你忘記左Panasonic Toughbook
KinChungE 發表於 2016-5-28 18:43

唔識欣賞的野當然要忘記佢

回覆 1# 暴走呆喵

taobao  sony z117. 幾多錢....有冇link 睇下? 有興趣...用緊 z56 傻傻地啦...
# 冇左 sony , 其他牌子冇感覺..

回覆  暴走呆喵

taobao  sony z117. 幾多錢....有冇link 睇下? 有興趣...用緊 z56 傻傻地啦...
# 冇 ...
linggo 發表於 2016-5-28 23:29

z117
順豐好似落唔到來 要用ems
同店家商討緊....

用過sony notebook (我指 cb 系1080P TN mon)
真係返唔到轉頭
ips mon 比唔到尼個FEEL 我

用過sony notebook (我指 cb 系1080P TN mon)
真係返唔到轉頭
ips mon 比唔到尼個FEEL 我 ...
暴走呆喵 發表於 2016-5-28 23:37

呢個TN Mon有咩咁特別,㑹正過IPS Mon?

z117
順豐好似落唔到來 要用ems
同店家商討緊....
暴走呆喵 發表於 2016-5-28 23:34

仲有z117賣,二手?