[開箱] MSI GE62 6QF 開箱評測!新增GTA5/CSGO/DOOM 2016溫度測試[持續更新]

GE62 6QF APACHE PRO
i7 6700HQ
16GB DDR4
256GB NVMe M.2 SSD+ 1TB 7200
970M 3GB DDR5
100%srgb超廣角IPS螢幕
STEELSERIES 7彩keyboard
DYNAUDIO 喇叭

Game test[持續更新]室溫28

未開cooler boost 3

開cooler boost 3

開cooler boost 3

機內SSD與標示有出入,與漢科確認中,星期5會有回應
漢科店員表示會向MSI TW確認
標示所用SSD為NVME M.2<-漢科店員也親口承認
但機內SSD只是普通速度M.2

漢科回覆
1.msi因係為係OEM所以冇資料<???WTF
2.漢科訂既貨係指定用NVME M.2,可能係廠方比錯
3.漢科因趕出售沒檢查呢批貨<真係?
4.因為情況特殊,可以全數退回<-算係咁

總結:

好處
1.用料好
2.100%srgb超廣角IPS螢幕霧面,而且出廠已校正
3.雙風扇系統散熱極良好,970M跑 FurMark73度,開cb3 69度
4.DYNAUDIO 喇叭
5. STEELSERIES 7彩keyboard手感極佳
6.A/C面為金屬拉絲
7.黑紅機配色低調型格,紅黑機大膽鮮明
8.GTX 970M 3GB DDR5
9.16GB DDR4
10.原廠已跟256GB ssd,另加一隻1TB 7200裝野
11.Killer E2400
12.AUDIO BOOST 2,內建三顆專屬音效擴大晶片

不足
1.HDD唔明點解要放左手承托位,搞到暖手,明明部機散熱極良好
2.DVD rom?仲有人用dvd咩

部dell放左?

買左幾錢?
有咩跟呢?
有咩唔同?

回覆 2# bennykwl

被父親節禮物
其實係放左

回覆  bennykwl

被父親節禮物
danny839 發表於 2016-6-22 21:13

唔係自己用

回覆 3# bennykwl

買左幾錢?>cash 13500
有咩跟呢?>得火牛,mouse都冇埋
有咩唔同?>用料完全吊打7559,價錢都係

回覆 5# bennykwl

比老豆拎左去用

買左幾錢?>cash 13500
有咩跟呢?>得火牛,mouse都冇埋
有咩唔同?>用料完全吊打7559,價 ...
danny839 發表於 2016-6-22 21:15

之前唔係話12xxx咩
竟然跟機咩都無。。。。。。
我指唔同係你topic講ssd<<<<見到新圖了

比老豆拎左去用
danny839 發表於 2016-6-22 21:16

部dell返黎再交換

wow 換得真快(我部dell 7559平安使用中