[配件] 想問下有無師兄 壞左keyboard拎出去比人換??

如題 有無邊間唔錯既可以推介 大概咩價錢 ??

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 - Android

可以諗下淘仔
試過問lenovo 原裝$520
淘仔170人仔,未包來港運費(因為集運其他貨所以計唔到幾錢運費)

舊型號就應該可以買到零件自己換。
新就返廠啦。

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 - Android
asu_alvin 發表於 2016-6-25 16:44

唔同型號都唔同,上新膠登問下

asu_alvin 發表於 2016-6-25 16:44

假如真係純kb 壞, 一般都係零件加人工費

可以去新高登個d 行下格下價先, 有d 常見型號話唔定有現貨零件

自己check notebook型號 淘寶買自己換(如果有基本手工)

好多都係幾十。 部分平有2x  

via HKEPC Reader for Android

之前見過有人問過嗰個人亦最後自己親身去check 過新高登價,印象中嗰次個case嗰個人話發現起碼三百元..

之後嗰個人決定淘咗個keyboard DIY 換咗..

印象中嗰次個case嗰個人出新高登嘅車費已經可以差唔多夠淘半隻keyboard

之前見過有人問過亦最後自己親身去check 過新高登價,印象中嗰次個case發現起碼三百元..

之後嗰個人決定淘 ...
solexkey 發表於 2016-6-27 21:52

如果連工包料, 300其實唔算貴

檢查費一般都100-150, kb睇咩model咩品牌, 自己去淘一般都差不多100港幣, 未計運費

The Fn button of the keyboard of my X220 also failed. I am going the buy one from TB. It should cost about 160-170 RMB for a new one and 110 RMB for a second hand (90% new).

維修嘅野,豐儉由人,各師各法