請問Fujitsu 電腦可靠程度 及 讀工程嘅電腦要求

各位好

想請問以下呢個配置夠唔夠讀工程用?
AutoCad, Eclipse 應付得來嗎?  
Adobe Photoshop/Premiere, PowerDirector 應付得來嗎?
內顯會否不夠勁? 是否需要買有獨立 Display 嘅機?
現正使用嘅手提電腦:
Intel i7-4710MQ, Crucial 16GB (2x8) DDR3, Kingston Savage 960GB SSD

另外, 請問有冇師兄用過Fujitsu 手提電腦?
想購入一部Lifebook E756 / Lifebook S936, 見佢地價錢過萬,
係咪用料手工好, 特別可靠耐用? 散熱會否更好?
用到三至五年, 我就收貨了

在此謝過

toughbook

toughbook
alan11abc 發表於 18-7-2016 14:48

請問咩嚟?

toughbook
alan11abc 發表於 18-7-2016 14:48

請問我嘅需求需要用上Toughbook 嗎? 我見好大部

各位好

想請問以下呢個配置夠唔夠讀工程用?
AutoCad, Eclipse 應付得來嗎?  
Adobe Photosho ...
johnchui1984 發表於 2016-7-18 14:47

拆過3 年前fujistu laptop D料係靚D.
商務laptop 隻膠硬靚過個出邊牌子有時LCD screem 係MIJ的 ,但自身散熱不如x220,  w5XX, 咁理想.
你想一體機E756應該okay 個設計好似商務用的 celsius h760

常常座定定一體機最好, 不過要on the go 和 home 做曬一定係「妳姥姆」x2XX, x4xx, or 同級機再加 express card, egpu +Eizo mon.

請問咩嚟?
johnchui1984 發表於 2016-7-18 14:50

地盆用三防筆電  

回覆 1# johnchui1984

用緊Fujitsu notebook Made in Japan,用咗5年,服役中

請問我嘅需求需要用上Toughbook 嗎? 我見好大部
johnchui1984 發表於 2016-7-18 02:57 PM

Pana Toughbook is for real-life field assignments
You're probably not there yet

MIJ screen

poor ventilation, dusty fan
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Fujitsu=shiX